Fysiek fit

Arbeidsre-integratie

Doorbreek ongezond (werk)gedrag

Heb je een medewerker die vaak thuis zit door fysieke beperkingen? Of die slecht functioneert door een ongezonde leefstijl? Dan ligt uitval op de loer.

Of heb je als verzekeraar te maken met een zelfstandig ondernemer die door lichamelijke klachten nog maar gedeeltelijk of helemaal niet meer kan werken? Dan is het van belang dat hij zo snel mogelijk weer aan de slag gaat. Er moet tenslotte brood op de plank komen.

Of je nu medewerker of zelfstandig ondernemer bent, LIJV helpt bij het aanleren van een gezonde werk- en leefstijl.

Voorkom verzuim

Met een (Re-integratie) Trainingsprogramma begeleiden en coachen we medewerkers en zelfstandig ondernemers naar gezond (werk)gedrag, zodat verzuim voorkomen wordt of beperkt blijft.

Hoe doen we dat?

We starten altijd met een intake Arbeidsre-integratie. Na de intake weet je wat nodig is om je medewerker/zelfstandige aan het werk te houden óf te krijgen. En die weet welke begeleiding nodig is om fysiek/mentaal sterker te worden en waar verbeterpunten liggen op het gebied van werk- en leefstijl. Wanneer uit de intake blijkt dat we je medewerker/zelfstandige kunnen helpen. Én dat deze gemotiveerd is om aan de slag te gaan, starten we met het (Re-integratie) trainingsprogramma.

Naast fysieke training, helpen we de medewerker/zelfstandige om naar zijn eigen gedrag te kijken en daarvan te leren. Wat houdt de fysieke beperkingen of ongezonde leefstijl in stand? Met de praktische tips en tools die de medewerker/zelfstandige tijdens het programma krijgt, weet hij ook daarna zelf zijn lichamelijke en mentale conditie op peil te houden.

Jouw LIJV-experts

Onze expert Fysieke Belasting

Remco van der Graaf

Onze expert Mentaal Herstel

Paul van Haaren
De intake

De intake Arbeidsre-integratie duurt twee uur. Hierin bespreken we de hulpvraag, beperkingen, werk- en privésituatie. We onderzoeken de fysieke beperkingen en mogelijkheden. Met behulp van vragenlijsten onderzoeken we of mentale factoren een rol spelen.

Het (Re-integratie) Trainingsprogramma

Coaching en training van LIJV is altijd op maat. Een gemiddeld (Re-integratie) Trainingsprogramma ziet er zo uit:

  • 18 individuele- en groepstrainingen verspreid over 3 maanden
  • Gedragsmatige coaching door een arbeids-/bedrijfsfysiotherapeut
  • Voortgang- en eindrapportage
  • Tussentijdse evaluatie en indien nodig een terugvalconsult
Aanvullende modules

Naar behoefte kan het (Re-integratie) Trainingsprogramma uitgebreid worden met de volgende modules:

Waar vindt het programma plaats?

In een van onze trainingscentra. LIJV heeft een landelijk dekkend netwerk. Er is dus altijd een locatie in de buurt.

Vul het formulier in en wij nemen contact op met jouw medewerker of verzekerde om een intake te plannen.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.