Groepstraining incompany
Slaap

Training Gezond slapen bij werk in ploegendienst

Slaapproblemen de baas!

Goed slapen verdient aandacht. Zeker bij werken in ploegendiensten. Normaal brengen we eenderde deel van ons leven slapend door. Dat is nodig om fysiek en mentaal te herstellen. Zodat we energie hebben voor het tweederde deel dat we wakker zijn. Bij werken in ploegendiensten wordt dit natuurlijke ritme verstoord.

‘s Nachts actief zijn verstoort het bioritme, zo blijkt uit onderzoek. Dit leidt tot verstoring van slaap, herstelvermogen en hormoon- en energiehuishouding. En dat heeft weer effect op de gezondheid, de veiligheid, prestatie en duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Ploegendiensten zijn vaak niet te vermijden. Gelukkig is er veel mogelijk om deze risico’s te beperken. We kunnen je daarbij helpen.

Hoe doen we dat?

Wij zijn slaapexperts: onze gecertificeerde slaaptrainers zijn opgeleid aan de Sleepschool in Londen. Op basis van deze kennis en Acceptance & Commitment Therapy (ACT) is deze succesvolle training ontwikkeld. Tijdens de training leren we jouw medewerkers wat ze zelf kunnen doen om hun gezondheid en functioneren zowel op het werk als thuis te verbeteren. Ook gaan we in op het verbeteren van de kwaliteit van leven naast het werk.

Jouw LIJV-experts

Onze expert Slaap

Irma Leijten

Onze expert Slaap

Aline Kruit
Onze training

Een slaaptraining van LIJV is altijd maatwerk. Veel klanten hebben goede ervaringen met onze 3 uur durende groepsgewijze slaaptraining voor medewerkers in ploegendienst. Tijdens de training gaan we aan de slag met:

  • Inzicht in bioritme en het effect van ploegendienst op slaap
  • Belang van structuur binnen een onregelmatig leven en hoe je dat doet
  • Bewustwording van de eigen kwaliteit van slaap
  • Praktische en haalbare tools om je slaap te verbeteren
Aanvullende module

De training kan worden uitgebreid met 1-op-1 coaching door één van onze slaapcoaches.

Waar vindt de training plaats?

Deze training wordt bij jou op locatie gehouden.

Meer weten?

Graag iets meer weten over deze training? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.