Nieuws uitgelicht home - groen

Opnieuw leren fietsen met de ergotherapeut

Door een aandoening, operatie of ongeval kunnen dagelijkse dingen die ooit vanzelf gingen, lastig zijn. Zoals fietsen bijvoorbeeld. Onze cliënt kon dit niet meer doen terwijl ze dit wel graag wilde! Ergotherapie en een lage instapfiets konden haar gelukkig helpen.

NVHT Najaarssymposium

Vrijdag 18 november hebben onze handspecialisten Anne Kraaijeveld-Trentelman en Mieke van der Steen een waardevolle bijdrage mogen leveren op het najaarssymposium van de NVHT Nederlandse Vereniging voor HandTherapie. Het thema was: Alles is stuk, wat nu?

Spieren voor Spieren

De stichting Spieren voor Spieren gaat tot het uiterste om spierziekten bij kinderen te verslaan. Want elke dag met een spierziekte is er een te veel. Omdat wij het super belangrijk vinden dat ook kinderen álle hulp krijgen om álles uit hun lijf te kunnen halen, helpen wij Spieren voor Spieren een handje. In de praktijken van LIJV zijn nu superfijne sporthanddoeken en handige waterbidons verkrijgbaar. Van elk verkocht item doneren wij een deel van het bedrag aan een Spieren voor Spieren. Zo komt genezing voor kinderen met een spierziekte sneller dichterbij.

Blog: Een heup breken? No way! Valpreventie voor ouderen

Elke 5 minuten wordt er een 65-plusser behandeld op de SEH na een valongeval. De kans op vallen neemt toe als je een dagje ouder wordt. Spieren worden strammer, het evenwicht wordt minder en botten worden zwakker. De consequenties van een valongeval bij ouderen kunnen behoorlijk heftig zijn. In dit blog verteld Pien van Bommel, Expert Geriatrie Fysiotherapie bij LIJV, hoe een valpreventietraining in het LIJV Senioren Behandelcentrum helpt een nare valpartij te voorkomen. En je, als ouder wordende mens, zo lang mogelijk zelfstandig en veilig kunt functioneren.

Blog: Ahhhh, schouderpijn maar geen diagnose?!

"Wat is de oorzaak van mijn schouderklachten?" Een logische vraag en daarom vaak gesteld. Gek genoeg is deze vraag lastig te beantwoorden. De schouder is namelijk een mooi maar complex gewricht. Het schouderblad, het sleutelbeen, de nek, het bovenste deel van je rug, je ellenboog en zelfs jouw onderrug en bekken zijn van invloed op de beweeglijkheid en kracht van de schouder. Én kunnen dus een rol spelen in het ontwikkelen van schouderklachten. Je kunt ineens klachten ervaren, terwijl die mogelijk al lang daarvoor begonnen zijn. Hierdoor is er vaak geen duidelijk oorzaak aan te wijzen. In dit blog verteld Merel Hoezen, schoudertherapeut bij LIJV, alles over de complexe diagnostisering en behandeling van schouderklachten.

Blog: Carpaal Tunnelsyndroom; ongevaarlijk maar héél irritant!

Bij Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) is de middenhandszenuw in de pols bekneld geraakt. Deze zenuw loopt van de onderarm door de pols naar je hand. Het gebied waar deze zenuw doorheen loopt noemen we de ‘carpale tunnel’. De aandoening komt bij 1 op de 20 mensen voor, vaker bij vrouwen dan bij mannen. Ongevaarlijk maar héél irritant! Het goede nieuws: CTS is te behandelen. In dit blog vertelt handtherapeut Yanou de Beer meer over de oorzaak, de symptomen én hoe je CTS kunt behandelen.

Blog: Een skiduim!

Zoals de naam al doet vermoeden, komt de skiduim vaak voor bij skiërs. Toch is dat niet altijd zo. Een skiduim ontstaat wanneer de duim wordt overrekt. In dit blog vertelt handtherapeut Mieke van der Steen meer over de oorzaak, de symptomen én hoe je deze vervelende blessure kunt behandelen.

Locatie Chopinstraat tijdelijk verhuisd

Per 28 februari 2022 is LIJV Den Bosch, locatie Chopinstraat, tijdelijk verhuisd. Op slechts enkele minuten van onze vertrouwde locatie, hebben we op de Jacob van Maerlantstraat 100, ook in Den Bosch Zuid, een pand gevonden om onze dienstverlening voort te zetten tijdens de verbouwing van het pand aan de Chopinstraat. LIJV is en blijft het vertrouwde adres voor de beste fysiotherapeutische zorg en trainingen om álles uit je lijf te halen! Daar verandert niets aan. Vanaf 28 februari 2022 zien wij je graag op onze nieuwe locatie.

DBZ en De Dommel zijn LIJV

Al sinds 1 januari 2020 bundelen DBZ Fysio en Fysiotherapie en Handencentrum De Dommel, de krachten. De hoogste tijd om dit te onderstrepen met een naamswijziging. Op 1 november 2021 gaan wij de toekomst tegemoet met één nieuwe naam: LIJV Fysiotherapie en training. Deze naam drukt kort en krachtig uit waar wij voor staan en waar wij voor gaan.

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.