Phone: +0(123) 456 78 90 Email: dynamicpress@gmail.com

Hoe overleef ik die werkweek?

Blog: Nicole van Daelen, trainer / coach bij LIJV

Kijk je op tegen de werkweek en heb je weinig energie? In onderstaande blog geeft Nicole van Daelen, trainer/coach bij LIJV, haar visie op: hoe overleef je nou die werkweek.

Hoe overleef ik die werkweek?

Het is zondagavond, net na het avondeten…owh ja, morgen weer werken… Moet ik nog iets doornemen? Heb ik daar nog iets voor nodig? Waar moet ik ook alweer naar toe. En hoe ver is dat? Dan weet ik hoe laat de wekker gaat én of ik dus na de ‘Luizenmoeder’ in bed lig of toch nog even die Netflix-serie kan kijken… Ik merk maandagochtend, wanneer die wekker gaat, dat het niet mijn energiekste moment van de week is. Toch heb ik zin om me klaar te maken voor de dag, een mooie blouse aan te trekken en te kijken of mijn haar vandaag in een knotje moet (omdat het echt alle kanten op staat) of los kan laten hangen.

Eenmaal onderweg naar de klant ben ik een beetje zenuwachtig. Ik vraag me af of ze uitkijken naar mijn komst. Als ik arriveer en op een enthousiaste manier welkom word geheten, krijg ik een enorme lading energie. Ja, ik heb zin om te werken! Ik heb zin om een fijne dag te beleven waar ik veel mensen zal spreken over oorzaken van (fysieke) klachten.

Na afloop ben ik moe maar voldaan. In de auto, als ik terugrijd van de klant, wordt dat gevoel versterkt. Mijn lijf wordt moe en het autorijden wordt een straf. Ik moet constant opletten wat mijn voorganger doet. Hij ‘knippert’ voortdurend en gaat van de ene weghelft naar de andere. Echt irritant. De knop moet om. Of beter: de volumeknop moet naar rechts! Ik zet de radio harder en begin enorm hard mee te zingen. Ik hou van zingen. Ik moet vaak hard lachen om de gezichten van anderen die naast mij in de file staan. Zij kijken op zo’n moment naar een geweldig optreden, zonder geluid, en op mijn auto staat ‘Ik ga voor een lekker werkend Nederland’ 🙂

Wat mij helpt om tijdens de werkweek uit dat vermoeide gevoel te komen is iets te doen wat ik leuk vind. Een rondje hardlopen vind ik persoonlijk niet erg leuk maar ik weet dat het helpt om m’n kop leeg te maken en fit te blijven. Toneel spelen en zingen vind ik heel erg leuk. Ik krijg er enorm veel energie van een avond bij mijn toneelvereniging.

De vraag is: wat geeft jou energie om je werkweek door te komen en te genieten van elke dag? Ik merk vaak dat de mensen die ik spreek geleefd worden. Ze hollen de werkweek door. In het weekend hebben ze vooral verplichtingen en genieten ze te weinig. Als ik op mijn werk op mijn tenen zou lopen en ook nog eens door het weekend heen zou razen, zou ik me na een tijdje best ongelukkig voelen. Ik zou iedere avond met hoofdpijn thuiskomen en mijn ogen zouden dichtvallen zodra ik op de bank zat. Mijn lage rug zou elke keer opspelen wanneer ik wat langer in de auto zat en ik zou een verminderd concentratievermogen hebben tijdens het werk. Uiteindelijk zou thuis worden gezegd: Nicole doe eens normaal, wat is er met jou aan de hand?!

Kijk je op tegen de werkweek, heb je weinig energie en zou je meer willen genieten? Ik zou graag met je kijken hoe we dit aan kunnen pakken? Ik en mijn collega’s van LIJV zijn hier een kei in. We zijn oprecht nieuwsgierig naar je verhaal.

Nicole van Daelen – LIJV

Wil je meer weten over vitaliteit? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Trainer / coach en expert Fysieke Belasting

Nicole van Daelen

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.