Fysiek fit

Arbeidsre-integratie

Doorbreek ongezond (werk)gedrag

Heb je een medewerker die vaak thuis zit door fysieke beperkingen? Of die slecht functioneert door een ongezonde leefstijl? Dan ligt uitval op de loer.

Of heb je als verzekeraar te maken met een zelfstandig ondernemer die door lichamelijke klachten nog maar gedeeltelijk of helemaal niet meer kan functioneren? Dan is het van belang dat hij zo snel mogelijk weer aan de slag gaat.

Of je nu medewerker of zelfstandig ondernemer bent, LIJV re-integratie doorbreekt ongezond (werk)gedrag zodat verzuim wordt voorkomen of beperkt blijft.

Voorkom verzuim

Met een Trainingsprogramma Re-integratie begeleiden en coachen we medewerkers en zelfstandig ondernemers naar een gezonde werk- en leefstijl, zodat ze niet uitvallen of duurzaam weer aan het werk gaan.

Hoe doen we dat?

We starten altijd met een intake Arbeidsre-integratie. Na de intake weet je wat nodig is om je medewerker/zelfstandige aan het werk te houden óf te krijgen. En die weet welke begeleiding nodig is om fysiek/mentaal sterker te worden en waar verbeterpunten liggen op het gebied van werk- en leefstijl. Wanneer uit de intake blijkt dat we je medewerker/zelfstandige kunnen helpen. Én dat deze gemotiveerd is om aan de slag te gaan, starten we met het Re-integratie Trainingsprogramma.

Naast fysieke training, helpen we de medewerker/zelfstandige om naar het eigen gedrag te kijken en daarvan te leren. Wat houdt de fysieke beperkingen of ongezonde leefstijl in stand? Met de praktische tips en tools die we tijdens het programma geven, weet hij of zij daarna ook zelf zijn of haar lichamelijke en mentale conditie op peil te houden.

Jouw LIJV-experts

Onze expert Fysieke Belasting

Remco van der Graaf

Onze expert Mentaal Herstel

Paul van Haaren
De intake

De intake Arbeidsre-integratie duurt twee uur. Hierin bespreken we de hulpvraag, beperkingen, werk- en privésituatie. We onderzoeken de fysieke beperkingen en mogelijkheden. Met behulp van vragenlijsten onderzoeken we of mentale factoren een rol spelen.

Het Re-integratie Trainingsprogramma

Coaching en training van LIJV is altijd op maat. Een gemiddeld trainingsprogramma ziet er zo uit:

  • 18 individuele- en groepstrainingen verspreid over 3 maanden
  • Gedragsmatige coaching door een arbeids-/bedrijfsfysiotherapeut
  • Voortgang- en eindrapportage
  • Tussentijdse evaluatie en indien nodig een terugvalconsult
Waar vindt het Re-integratie Trainingsprogramma plaats?

In een van onze trainingscentra. LIJV heeft een landelijk dekkend netwerk. Er is dus altijd een locatie in de buurt.

Waarom ?

Met een intake voor het LIJV Trainingsprogramma Re-integratie weet een medewerker of zelfstandige wat nodig is om hem/haar weer aan het werk te krijgen of te houden. Hij of zij weet wat nodig is om fysiek/mentaal sterker te worden en waar verbeterpunten liggen op het gebied van werk- en leefstijl.

Vul het formulier in en wij nemen contact op met jouw medewerker of verzekerde om een intake Arbeidsre-integratie in te plannen.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.