Mentaal fit
Online

Webinar Rust in je hoofd

Focus voor meer rust en ruimte

Je organisatie is volop in beweging. Er verandert veel nu, de zekerheden en verwachtingen van gisteren zijn vandaag alweer achterhaald. Dat kan bij medewerkers zorgen voor onrust ‘in het hoofd’. In de webinar Rust in je hoofd leren je medewerkers dat een betere focus, een hogere efficiëntie en meer creativiteit oplevert en gaan ze op zoek naar hun individuele verbeterpunten.

Mindful werken

In een tijd waarin werk en privé in elkaar overlopen, je steeds bezig bent met wanneer je wat doet, loop je het risico continu ‘aan te staan’. “Ik moet zometeen een skype vergadering in, maar hoe staat het met de rekentaak van mijn zoontje”.”Dan vanavond nog maar een uurtje, of kan het dit weekend…” In het webinar Rust in je hoofd, leren we je medewerkers dat het belangrijk is aandacht aan het nu te geven. Wanneer je met aandacht in het hier en nu leeft/werkt, voel je je niet alleen mentaal fitter. Het is welbekend dat stress vaak ook fysieke gevolgen heeft.

Hoe doen we dat?

Rust in je hoofd is een praktisch webinar met interactieve werkvormen waarin medewerkers leren wat mentaal herstel is. Ze krijgen inzichten, nieuwe tips en aha-momenten en gaan op zoek naar individuele verbeterpunten welke vertaald worden naar concrete actiepunten in een persoonlijk actieplan.

Jouw LIJV-expert

Onze expert Mentaal Herstel

Paul van Haaren
Aanvullende modules

Naar behoefte kan de webinar Rust in je hoofd worden uitgebreid met individuele coaching.

Resultaat

Na dit webinar hebben je medewerkers concrete handvatten om meer rust te krijgen in hun hoofd.

Waarom ?

In de webinar Rust in je hoofd leert LIJV je medewerkers, die aan de slag willen met, mentale fitheid, stressmanagement en persoonlijke groei, om in de hectiek en dynamiek van alledag, gebalanceerde beslissingen te nemen.

Meer weten?

Wil je graag wat meer informatie? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.