Mentaal fit

Werkgeluk werkt!

Van werkdruk naar werkgeluk

Waarom werk je ‘hier’ nog? Haal je wel voldoening uit je werk? Oftewel, hoe staat het met jouw werkgeluk? Werkgeluk betekent niet dat het altijd leuk moet zijn. Een vervelende klus kan toch van betekenis zijn, zingeven en dus ‘gelukkig’ maken. Werkgeluk is ook niet iets zweverigs, het is een samenspel tussen de werknemer en de organisatie. Natuurlijk is iemands persoonlijkheid belangrijk, maar als organisatie heb je behoorlijk wat invloed. En omdat werkgeluk belangrijk is voor de motivatie, productiviteit, een lager verzuim en een betere performance in zijn geheel, is het belangrijk voor de organisatie.

Werkgeluk vergroten

Werkgeluk is voor iedere medewerker en iedere organisatie anders. Er zijn echter een aantal elementen die behoorlijk wat invloed hebben op het geluk van je medewerker. Autonomie, betekenisvol werk, groeikansen in de functie en een veilige werkomgeving zijn voorbeelden van belangrijke factoren. Je hebt als organisatie dus invloed op het werkgeluk van je medewerkers. Maar je medewerker moet het doen! Wij geloven dat zelfregie de sleutel is tot duurzaam presteren.

Positieve energie

Werkgeluk is ook gewoon een beetje ‘chemie’. Het lichaam maakt beloningsstofjes aan wanneer we bijvoorbeeld prettig samenwerken. Hoe dat precies zit leren we jouw medewerkers in de training Werkgeluk werkt. In de training komen thema’s aan bod als de energiegevers en -vreters in je werk, focus, persoonlijke effectiviteit en zingeving. Het is een praktische interactieve training met quick wins om direct toe passen en een persoonlijk actieplan.

Hoe doen we dat?

We maken programma’s op maat. Die passen bij jullie medewerkers en leidinggevenden. En bij jullie cultuur en organisatie. We geloven niet in trucjes. Wel in beproefde modellen en technieken op het gebied van gedragsverandering. We helpen jullie op weg. Zodat jullie daarna zelf vooruit kunnen om energiek en vitaal te zijn en te blijven.

Waar vindt het programma plaats?

De training vindt bij jou op locatie plaats.

Aanvullende modules

Naar behoefte kan de training Werkgeluk werkt worden uitgebreid met individuele coaching.

Jouw LIJV-expert

Onze expert Mentaal Herstel

Paul van Haaren
Waarom ?

Werkgeluk leidt tot succes, niet andersom. In de training ‘Werkgeluk werkt’ leren medewerkers verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen (werk)geluk. Met een positieve training vergroten we de effectiviteit van je medewerkers.

Meer weten?

Wil je graag wat meer informatie? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.