Handencentrum
Specialisme

Handtherapie

In goede handen

Je handen zijn een kostbaar bezit. Je gebruikt ze de hele dag. Om dingen vast te pakken, vast te houden, te hanteren… Letsel aan je hand of pols kan dan ook grote gevolgen hebben voor het doen van dagelijkse dingen, het uitvoeren van je werk of beoefenen van hobby’s / sport. Je voelt je ‘onthand’. In het handencentrum van LIJV kijken we samen met jou welke vorm van handtherapie nodig is om je hand of pols (zo goed mogelijk) te laten herstellen, zodat je deze weer pijnvrij kunt gebruiken. Bij ons ben je in goede handen, hoe complex je hand- of polsprobleem ook is!

Wat is handtherapie?

Handtherapie is een specialisatie binnen de ergo- of fysiotherapie, waarbij we mensen behandelen met vraagstukken aan hand, pols en onderarm. Een aandoening aan je hand of pols oelt vaak aan als een handicap. Je wordt belemmerd  in werk en hobby met klachten zoals pijn, stijfheid en/of krachtsverlies. De oorzaak van de klachten kan erfelijk zijn. Maar ook overbelasting of een ongeval kunnen ook de aanleiding zijn van hand- en polsproblemen. We zien dus een breed scala aan patiënten en behandelen dan zowel conservatieve als postoperatieve trajecten. We hebben een eigen spalkenwerkplaats en groot assortiment oefenmaterialen en hulpmiddelen. Daarnaast zijn we aangesloten bij HPEC (Hand & Pols Expertise Centrum Den Bosch).

Wanneer handtherapie?

Voorbeelden van klachten waarbij de handtherapeut je kan helpen:

Hoe ziet een handtherapeutische behandeling eruit?

Hand- en polsklachten kennen veel verschillende vormen en oorzaken. Tijdens een handtherapeutische behandeling bepalen we samen met de patiënt een gericht behandelplan. Dat kunnen specifieke oefeningen zijn om bewegelijkheid en de specifieke handeling te verbeteren. Of een spalk aanmeten die ondersteunt. Of een aanpassing maken in de handeling zelf zodat deze met minder klachten uitgevoerd kan worden. Tijdens postoperatieve trajecten staan daarnaast het verminderen van zwelling (oedeem) en de littekenbehandeling centraal. Om de patiënten nóg beter te kunnen helpen werken we intensief samen met de specialisten uit het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De hand, pols, elleboog en schouder zijn met elkaar verbonden en vormen een functioneel geheel. Wanneer er klachten zijn aan één van deze gewrichten kan dit gevolgen hebben voor de beweging, functie en het gebruiken van de andere gewrichten in de keten. Tijdens een behandeling handtherapie kijken we dan ook verder dan alleen de hand. Een handtherapeutische behandeling ziet er daarom nooit hetzelfde uit.

Bundelen van krachten

Wij werken nauw samen met huisartsen, plastische chirurgen, reumatologen, orthopeden, revalidatieartsen en andere specialisten in de regio. Door het bundelen van onze krachten kunnen we je nóg beter helpen. We hebben ‘korte lijnen’ en snel contact wanneer dat in het belang van jouw gezondheid is.

Zonder verwijsbrief

Je kunt bij ons terecht zonder verwijsbrief. Of na verwijzing van je huisarts of specialist.

Jouw LIJV-experts

Wieteke de Goede

Wieteke de Goede

Handtherapie

Wieteke de Goede

Handtherapie
Mieke van der Steen

Mieke van der Steen

Handtherapie

Mieke van der Steen

Handtherapie
Renee Verstijnen

Renée Verstijnen

Handtherapie

Renée Verstijnen

Handtherapie
Michiel Tromp

Michiel Tromp

Handtherapie

Michiel Tromp

Handtherapie
Anne Kraaijeveld

Anne Kraaijeveld

Handtherapie

Anne Kraaijeveld

Handtherapie
Yanou de Beer

Yanou de Beer

Handtherapie

Yanou de Beer

Handtherapie
Waarom ?
  • We doen waar we goed in zijn.
  • Toonaangevend op het gebied van handtherapie.
  • Eigen spalkenwerkplaats en groot assortiment oefenmaterialen en hulpmiddelen.
  • Aangesloten bij HPEC (Hand & Pols Expertise Centrum Den Bosch).
  • Nauwe samenwerking met specialisten in de regio.

Meerdere behandellocaties

Handtherapie in Boxtel

Boxtel
Molenpad 7b
5281 JV Boxtel

Handtherapie in Den Bosch

Den Bosch

Jacob van Maerlantstraat 100*
5216 JM Den Bosch

Vivaldistraat 8
5216 EL Den Bosch

*Tijdelijke locatie; Chopinstraat 18, Den Bosch wordt verbouwd

Jeroen Bosch Ziekenhuis Den Bosch
Afdeling plastische chirurgie A05
Henri Dunantstraat 1
5223 GZ Den Bosch

De Fysio Online

Is een afspraak bij een van onze praktijken lastig voor je? Maak dan een digitale afspraak met LIJV (via de Fysio Online). We bespreken dan je klacht in een videobel-consult (in een beveiligde omgeving), soms is zelfs een digitale behandeling mogelijk.

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.

LIJV is er voor jou
Hallo 👋 Hoe kunnen wij jou helpen?