Bij heupklachten denk je misschien al snel aan ‘een hogere leeftijd’ en een versleten heup (artrose). Maar heupklachten komen op iedere leeftijd voor. Ook intensief porten, overbelasting of een ontsteking kunnen heupklachten geven. Het is ook niet altijd duidelijk of de pijnklachten voortkomen uit een aandoening van het heupgewricht of dat een ander lichaamsdeel verantwoordelijk is, zoals de rug, het bekken of de knie. Om je goed te kunnen helpen, is het belangrijk de bron van de pijn te achterhalen.
Aandoeningen Heup
Voorbeelden van aandoeningen aan de heup waarbij ons gespecialiseerde team je kan helpen:
- Adductiegerelateerde liespijn
- Bekkeninstabiliteit
- Corpus liberum
- Coxitis fugax
- Epifysiolysis capitis femoris
- Fibromyalgie
- Heup artrose
- Heup impingement
- Heupfractuur
- Iliopsoas syndroom
- Kneuzing
- Myositis ossificans
- Osteochondritis dissecans
- Pijn aan de buikspieren
- Rectus femoris tendinopathie
- Reuma (reumatoïde artritis)
- Trochanter major pijnsyndroom
- Ziekte van Calvé-Legg-Perthes
Bundelen van krachten
Wij werken nauw samen met huisartsen, chirurgen, orthopeden, revalidatieartsen en andere specialisten in de regio. Door het bundelen van onze krachten kunnen we je nóg beter helpen. We hebben ‘korte lijnen’ en snel contact wanneer dat in het belang van jouw gezondheid is.
Zonder verwijsbrief
Je kunt bij ons terecht zonder verwijsbrief. Of na verwijzing van je huisarts of specialist.
Afspraak maken
Maak een afspraak via onderstaand formulier of bel ons op 085 – 006 4880
Tips voor heupklachten
- Een gezond gewicht. Overgewicht zorgt ervoor dat je heup (te) zwaar wordt belast.
- Train je spieren en werk aan je conditie. Fit zijn en spierkracht helpen de slijtage aan het heupgewricht te vertragen.
- Sport niet té hard en té vaak. Sporten is goed. En veel sporten mag zeker. Maar krijg je last? Doe het dan wat rustiger aan.
Wat te doen bij pijnklachten?
Heb je pijnklachten aan je heup, dan adviseren we altijd om te bellen met LIJV, een e-mail te sturen of om online een afspraak te maken.
Ga je toch graag eerst zelf op zoek naar informatie? Doe dan de zelfcheck bij onze partner hierhebikpijn.nl. Je krijgt dan een voorlopige indicatie met betrekking tot jouw fysiotherapeutische klacht. Hierhebikpijn.nl is echter geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts en/of fysiotherapeut. Neem altijd eerst contact op met LIJV voordat je conclusies trekt uit de voorlopige indicatie.
Digitaal consult
Er kunnen omstandigheden zijn dat een afspraak bij een van onze praktijken lastig voor je is. Of zelfs niet mogelijk is, zoals tijdens de corona-piek. Dan kan digitale fysiotherapie van LIJV een uitkomst bieden. Via de Fysio online kun je een digitale afspraak met ons maken. Soms kan een klacht zelfs digitaal behandeld worden met een persoonlijk programma in een beveiligde omgeving.