Gezond werken

Op een ergonomische werkplek

Gezond en veilig werken. Zodat je medewerkers lekker in hun vel zitten en niet uitvallen. Dat loont: tevreden en gezonde werknemers zijn bevlogen, gemotiveerd en duurzaam inzetbaar. Gezond werken is geen hogere wiskunde, maar makkelijker gezegd dan gedaan. Wij geven je medewerker inzicht hoe je op een verantwoorde wijze kunt werken; op een goede werkplek, met een juiste werkhouding en werkwijze.

Gezond en veilig werken

Om gezond en veilig te kunnen werken wil je dat je medewerkers zich bewust zijn van de risico’s en hoe ze daar mee om moeten gaan. Dat verschilt per werkplek. De werkbelasting in de bouw is anders dan in de zakelijke dienstverlening. Maar gezondheidsrisico’s zijn er in elke sector. Ook achter een beeldscherm ontstaan KANS-klachten (klachten aan armen, nek of schouders). En er zijn werkplekken waar niet over- maar onderbelasting het gezondheidsrisico is.

Ergonomische werkplek

Een niet ergonomisch verantwoorde werkplek kan zorgen voor lichamelijke en soms zelfs mentale klachten, wat kan resulteren in verzuim. Het is belangrijk dat de werkplek is afgestemd op het werk wat jouw medewerker doet. In een werkplekonderzoek van LIJV analyseren we uitgebreid de werkplek, werkhouding en werkstijl. En het maakt niet uit of dat op de bouw, op kantoor of in een zorginstelling is. We komen overal waarbij werkplek en/of werkstijl een rol spelen bij fysieke gezondheidsklachten.

Leefstijl

De leefstijl van je medewerkers is een keuze van hunzelf. Als werkgever kun je ze natuurlijk wel stimuleren en faciliteren als het om een gezonde leefstijl gaat. Je krijgt medewerkers die letterlijk en figuurlijk lekkerder in hun vel zitten én je voorkomt dat verzuim je handenvol geld kost. Met de integrale aanpak van LIJV, gaan je medewerkers aan de slag met gedragsverandering die nodig is om de leefstijl blijvend te verbeteren.

Duurzame gedragsverandering

Onze succesvolle trainingen hebben als basis bewustwording en duurzame gedragsverandering. We weten als geen ander dat gedragsverandering tijd kost. Borging is een belangrijke succesfactor. Daarom betrekken we leidinggevenden en management bij onze trainingen. Voor het borgen van de continuïteit.

Meer weten? Onze experts fysieke belasting vertellen je graag meer over hoe jij en je medewerkers lekker gezond kunnen werken, om uitval te voorkomen of om ervoor te zorgen dat medewerkers weer snel aan de slag kunnen. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op!

Klantverhaal

Zorg ook goed voor jezelf
Lees nu
Gezond thuiswerken

Blog

KANS en uitdagingen bij thuiswerken
Lees nu

Blog

Workpace
Lees nu

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.