Podcasts

Luister en leer van onze Lekker In Je Vel-experts

Er is genoeg te vertellen over gezond(er) werken, je organisatie vitaal krijgen of houden en het duurzaam verbeteren van prestaties. Genoeg om een mooie podcast-serie te vullen. In al onze bescheidenheid dachten wij bij LIJV, wie kan dat beter dan wijzelf? In korte maar krachtige gesprekken beantwoorden we elke podcast een centrale vraag over een van de pijlers van LIJV; fysiek fit, mentaal fit en gezonde slaap.

Over fysieke belasting

Te hoge, maar ook te lage fysieke belasting, kan leiden tot klachten van spieren, banden en/of gewrichten of erger nog tot verzuim. Genoeg redenen om te proberen dit te voorkomen. Maar hoe dat je dat? Daar hebben we het over in deze podcast. En die komt deze keer niet uit de studio, maar van buiten. Merle Heijmans en Lotte Van Zuijdam, Experts Fysieke Belasting bij LIJV, staan weer eens met de voeten in de klei om advies te geven aan medewerkers bij het aanleggen van tuinen en zwembaden.

Dertigers dilemma; keuzestress onder de loep

Hoogopgeleid, zelfverzekerd, wereldwijs én de keuzevrijheid om echt álles uit het leven te halen. De sky lijkt de limit voor de 'young professional'. Keuzevrijheid maakt echter vaak plaats voor keuzestress. Hoe ga je als medewerker én werkgever om met deze zogenaamde dertigers dilemma’s? Hoe voorkom je een burn-out klachten, niet door je veeleisende baan maar door je veeleisende bestaan? Paul van Haaren en Irma Leijten bespreken het in deze podcast.

Goede Nacht(dienst)

’s Nachts slapen we, althans de meeste mensen. Maar er wordt ook hard gewerkt. In Nederland werken bijna 4 miljoen mensen ’s avonds of ‘s nachts. Werken op onregelmatige tijden, heeft impact op je slaap én je gezondheid. Hoe kun je de nadelen van onregelmatig werken zo veel mogelijk minimaliseren? En wat kun je als werkgever doen om problemen te voorkomen? Dit bespreekt Maino Remmers met Aline Kruit en Irma Leijten.

Werkstress les(s); houd grip op werkdruk

Maar liefst 1 op de 6 medewerkers is ‘burned out’ of heeft te maken met burn-outklachten. Ze zijn uitgeblust en opgebrand. Dit wordt veroorzaakt door langdurige stress of overspannenheid die vaak werkgerelateerd is. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Hoe herken je signalen van te veel ongezonde stress? Wat kun je doen? Karin Terpstra en Paul van Haaren leggen alles uit over werkstress, werkdruk en een burn-out en geven je adviezen over hoe je grip kunt houden op werkdruk.

En ze werkten nog lang hybride en gelukkig

Thuiswerken omdat het ‘moet’ is veranderd in thuiswerken omdat het kan en omdat we het willen. Paul van Haaren, expert mentale fitheid bij LIJV én young professionals van LIJV, Pleun Fleurkens en Marlou Drummen praten over: beloningsstofjes, wat is fijn en juist niet fijn aan thuiswerken, millennials, generatie x... In deze podcast krijg je antwoord op de vraag: hoe zorg je er als leidinggevende voor dat je medewerkers nog lang gelukkig en hybride en kunnen werken?
Podcast Beter presteren begint in bed

Beter presteren begint in bed

In deze LIJV podcast krijg je antwoord op de vraag: wat is de invloed van slaap op je prestatievermogen en hoe kun je deze verbeteren? Maino Remmers gaat in gesprek met Irma Leijten, trainer/coach en expert slaap bij LIJV en Ab Chakai, Business Manager innovatie en strategische partnerships bij verzekeraar Movir. Movir en LIJV zijn onlangs gestart met het initiatief Hallo Slaap, om mensen op een effectieve manier te helpen hun slaap te verbeteren.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.