Jouw pijnklacht

Etalagebenen

Claudicatio Intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, is een vaataandoening.

Als je etalagebenen hebt, kan er minder bloed, en dus minder zuurstof, bij de spieren in je benen komen. Wanneer je een eindje gelopen hebt, krijg je door het zuurstoftekort een stekende pijn in het been. Dit voelt als een soort kramp. Als je even rust, gaat de pijn weer weg. De naam etalagebenen heeft met dat rusten te maken. Mensen staan even stil alsof ze in elke etalage kijken.

Klachten verminderen bij Claudicatio Intermittens

Bij LIJV kunnen we de aandoening helaas niet verhelpen. Wél kunnen we je helpen om de klachten te verminderen. Dit doen we met uitgebreide looptraining en oefeningen. Ook besteden we aandacht aan een gezonde leefstijl. Want met een gezonde leefstijl kun je een positieve invloed uitoefenen op jouw klachten. Wel zo prettig!

Bundelen van krachten

Wij werken nauw samen met huisartsen, vaatchirurgen en andere specialisten in de regio. Door het bundelen van onze krachten kunnen we je nóg beter helpen. We hebben ‘korte lijnen’ en snel contact wanneer dat in het belang van jouw gezondheid is.

Verwijzing

Je kunt bij ons terecht met een verwijzing van je huisarts of vaatchirurg.

Tips voor etalagebenen

  • Beweeg. Ga bijvoorbeeld fitnessen, fietsen of zwemmen. Lichaamsbeweging zorg voor een goede doorbloeding van je hele lichaam, dus ook van je benen.
  • Blijf het lopen volhouden. Ook na de looptraining met de fysiotherapeut. Ga het liefst elke dag.
  • Probeer je gewicht gezond te houden.

Wat te doen bij etalagebenen?

Heb je etalagebenen? Bel ons, stuur een mail of maak een online afspraak.

Liever eerst zelf op zoek naar informatie? Doe dan de zelfcheck bij onze partner hierhebikpijn.nl. Je krijgt dan een voorlopige indicatie met betrekking tot jouw fysiotherapeutische klacht. Hierhebikpijn.nl is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts en/of fysiotherapeut. Neem altijd eerst contact op met LIJV voordat je conclusies trekt uit de voorlopige indicatie.

Digitaal consult

Er kunnen omstandigheden zijn dat een afspraak bij een van onze praktijken lastig voor je is. Of zelfs niet mogelijk is, zoals tijdens de corona-piek. Dan kan digitale fysiotherapie van LIJV een uitkomst bieden. Via de Fysio online kun je een digitale afspraak met ons maken. Soms kan een klacht zelfs digitaal behandeld worden met een persoonlijk programma in een beveiligde omgeving.

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.

LIJV is er voor jou
Hallo 👋 Hoe kunnen wij jou helpen?