Beter slapen

Energie om lekker te werken

Gezonde slaap. Steeds meer bedrijven realiseren zich hóe belangrijk gezonde slaap is. En niet alleen als je medewerkers in ploegendienst werken. Kort door de bocht: slaap zorgt voor fysiek en mentaal herstel. Waardoor je energie hebt om lekker te werken. En beter slapen kun je leren, zelfs in één dag!

Gezond slapen kun je leren

Je wilt beter slapen. Wat doe jij allemaal om in slaap te komen? Vraag het een goede slaper en weet je wat het antwoord is? “Niets!” En precies dat ga je tijdens een LIJV slaaptraining leren. Niets doen, met als doel om weer beter te slapen. Klinkt raar, hè? Maar zo werkt het. Slaap is een natuurlijk proces, wat niet af te dwingen is. Is dat natuurlijke proces verstoord, om welke reden ook, dan zoekt ons brein direct naar een oplossing. Wij leren je welke vaardigheden jou helpen beter te slapen. En hoe je je deze eigen kunt maken. Daarbij maken we gebruik van Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Een aanpak die bewezen effectief is.

Nachtdienst, avonddienst en ploegendienst

’s Nachts actief zijn verstoort het bioritme, zo blijkt uit onderzoek. Dit leidt tot problemen met slapen, het herstelvermogen en de hormoon- en energiehuishouding. Werk je in onregelmatige of wisselende ploegendienst dan raakt je biologische klok van slag. Wat kan leiden tot het ploegendienst syndroom (Shift Work Sleep Disorder). Symptomen van het ploegendienst syndroom zij o.a.: slapeloosheid, geheugenproblemem en concentratieproblemen, hoofdpijn, etc. Slaapproblemen hebben een erg negatief effect op de gezondheid, de veiligheid, prestatie en duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Gelukkig is er veel mogelijk om deze risico’s te beperken en zo gezond mogelijk onregelmatig te werken.

Slaapcoach

We zijn experts op het gebied van slaap. Onze slaaptrainers- & coaches Irma Leijten en Aline Kruit zijn ACT gecertificeerd en opgeleid aan de Sleepschool in London. Ook hebben onze trainers diverse boeken over slaap geschreven (Slapen is niets doenEerste hulp bij beter slapen en Goede Nacht over lekker slapen & beter presteren bij onregelmatige werktijden). Is slapen bij jou niet meer wat het geweest is? Of ben je vergeten hoe het voelt om uitgerust aan de dag te beginnen? Blijf niet onnodig worstelen met slaapproblemen en maak een afspraak met een van onze slaapcoaches.

Meer weten? Onze slaapexperts vertellen je graag meer over hoe jij en je medewerkers beter kunnen leren slapen en beter kunnen presteren . Vul het formulier in en wij nemen contact met je op!

LIJV Podcast afbeelding uitgelicht

Podcast

Beter presteren begint in bed
Luister nu
LIJV Podcast afbeelding uitgelicht

Podcast

Goede nachtdienst
Luister nu

Blog

Oh nee, de vakantie komt eraan!
Lees nu

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.