Groepstraining
Slaap

Goed slapen kun je leren

Beter slapen = beter presteren

Heeft iemand in je team al een tijdje een kort lontje? Moeite met concentreren? Komt er weinig uit zijn handen? Grote kans dat jouw medewerker niet goed slaapt. Dat kan zijn omdat hij te kort slaapt en/of omdat de kwaliteit van zijn slaap onvoldoende is.

Beter slapen is beter presteren

Slapen. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het lang niet altijd. We begrijpen steeds meer van slaap. En het effect van slaap op fysiek en mentaal herstel. Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers slaaptraining aan. Want medewerkers die goed slapen, voelen zich beter. Ze hebben meer energie, zijn mentaal fit en presteren beter.

Hoe doen we dat?

Je wilt beter slapen. Wat doe jij allemaal om in slaap te komen? Vraag het een goede slaper en weet je wat het antwoord is? “Niets!” En precies dat ga je leren. Niets doen, met als doel om weer beter te slapen. Klinkt raar, hè? Maar zo werkt het. Slaap is een natuurlijk proces, wat niet af te dwingen is. Is dat natuurlijke proces verstoord, om welke reden ook, dan zoekt ons brein direct naar een oplossing. Even op de andere zij draaien, schaapjes tellen, warme melk, geen koffie meer drinken, niet op de wekker kijken, een piekerschrift … Je kent alle ‘oplossingen’ vast wel!

Acceptance & Commitment Therapy

In deze training leren we je medewerkers hoe slaap werkt, wat hun persoonlijke slaapverstoorders zijn en hoe ze daarmee om kunnen gaan. Welke vaardigheden helpen jou om beter te slapen? En hoe kun je deze je eigen maken? We maken hierbij gebruik van Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Een aanpak die bewezen effectief is. En waar we al veel mensen mee geholpen hebben.

Slaapcoach

Wij bij LIJV zijn slaapexperts. Onze gecertificeerde slaaptrainers zijn opgeleid aan de Sleepschool in Londen. Deze kennis, in combinatie met Acceptance & Commitment Therapy (ACT), zorgt voor slaaptrainingen met een uitgeslapen resultaat.

Slaaptraining

De Training Goed slapen kun je leren is maatwerk. Geen organisatie is tenslotte hetzelfde. Om je toch een beeld te geven; een 3 uur durende groepsgewijze training kan er zo uitzien:

  • Kennis: hoe werkt ‘slaap’, welke factoren beïnvloeden slaap en wat zijn veel voorkomende slapeloosheidsoorzaken?
  • Inzicht: hoe is het met jouw slaap gesteld?
  • Verandering: wat kun jij doen om je slaap te verbeteren? Met praktische tips waar je meteen mee aan de slag kunt.

Waar vindt de training plaats?

De training vindt plaats bij jou op locatie.

Jouw LIJV-experts

Onze expert Slaap

Irma Leijten

Onze expert Slaap

Aline Kruit
Waarom ?

Met bewezen effectieve training gebaseerd op Acceptance & Commitment Therapy helpt LIJV medewerkers die beter willen slapen, beter willen presteren en zich fitter willen voelen.

Meer weten?

Meer weten over deze training? Vul onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.