Hacks

Tips van onze Lekker In Je Vel-experts

Nederland helpen om lekker te werken, dat is onze missie. Met onze LIJV Hacks willen we bijdragen aan de ontwikkeling van jou en je medewerkers zonder daar ingewikkeld over te doen. LIJV Hacks zijn tips, weetjes of aandachtspunten die jouw werkende leven én dat van je medewerkers, net even iets makkelijker, beter of fijner maken.

LIJV Hack #1

#1 Leiding geven in een hybride werkomgeving

3 aandachtspunten
Steeds meer organisaties werken hybride. Medewerkers werken deels thuis, deels op kantoor. Leidinggeven aan een hybride team is een uitdaging. In deze allereerste LIJV Hack, 3 belangrijke aandachtspunten om - ook op afstand - jouw hybride team optimaal te laten presteren!

#2 Beter slaap-waakritme, beter presteren

3 tips
Jouw slaap-waakritme heeft niet alleen invloed op jouw slaap maar ook op je prestaties overdag! In deze LIJV Hack, legt Irma Leijten, slaapexpert bij LIJV, kort uit wat het slaap-waakritme eigenlijk is en geeft ze 3 tips hoe dit te verbeteren.

#3 In de focus

Cirkels van aandacht
Als je gestoord wordt kost terugkeren naar je oorspronkelijke focus best veel tijd en energie. In deze LIJV Hack geeft Paul van Haaren, aan de hand van de cirkels van Eberspächer, tips hoe je na een verstoring weer efficiënt kunt werken.

#4 Fysieke onderbelasting

Tips om onderbelasting tegen te gaan
Iedereen kent het begrip fysieke overbelasting, maar bijna niemand kent het begrip fysieke onderbelasting. Merle Heijmans, Expert Fysieke Belasting bij LIJV, geeft in deze nieuwe LIJV Hack tips hoe de risico's ervan te verkleinen.

#5 Willen en kunnen

De trigger om in actie te komen
In deze nieuwe LIJV Hack legt Paul van Haaren, aan de hand van het model van BJ Fogg, uit dat er naast een goede balans tussen willen en kunnen, er ook een trigger nodig is om daadwerkelijk in actie te komen.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.