Specialisme

Elleboogtherapie

Een gespecialiseerd team staat voor je klaar!

Buigen, strekken, draaien… je ellebogen gebruik je de hele dag. Voor het uitvoeren van activiteiten, je werk, het uitoefenen van je hobby of tijdens het sporten. Met een blessure aan je elleboog voel je je dan ook meteen onthand. Het is dan fijn om een expert naar je elleboog te laten kijken.

Bij LIJV hebben we een team voor je klaar staan dat gespecialiseerd is in elleboog-problemen. Samen met jou kijken we naar de beste oplossing voor je klachten zodat jij weer lekker je dagelijkse dingen kunt doen!

Wat is elleboog fysiotherapie?

Klachten aan je elleboog zijn erg lastig. Te meer omdat je je elleboog, zonder dat je het door hebt, enorm veel gebruikt. Het kan ervoor zorgen dat mensen zich flink beperkt voelen in  hun werk, sport of zelfs uiterlijke verzorging. We zien bij LIJV een grote variatie in klachten; van spier- en peesproblemen tot breuken en operaties.

Wanneer elleboogtherapie?

Voorbeelden van klachten waarbij ons gespecialiseerde team je kan helpen:

 • botbreuken;
 • revalidatie na operatie;
 • overbelastingsklachten;
 • dislocaties;
 • protheses;
 • tennis- of golfelleboog;
 • snapping ulnaris;
 • ulnaris transpositie;
 • radius recessie.

Hoe ziet een elleboog fysiotherapie behandeling eruit?

Een behandeling start met het gezamenlijk onderzoeken van het probleem, het einddoel en of dit doel realistisch is. Vervolgens maken we een behandelplan. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden. Wanneer er sprake is van een bewegingsbeperking kan de elleboog gemobiliseerd worden om de mobiliteit te verbeteren. Er kan ook gericht getraind worden op spierkracht of stabiliteit, doormiddel van oefeningen. Vanzelfsprekend evalueren we tijdens en aan het einde van het proces of we het eerder gestelde doel gaan halen of hebben behaald.

Bundelen van krachten

Wij werken nauw samen met huisartsen, (plastisch) chirurgen, orthopeden, revalidatieartsen en andere specialisten in de regio. Door het bundelen van onze krachten kunnen we je nóg beter helpen. We hebben ‘korte lijnen’ en snel contact wanneer dat in het belang van jouw gezondheid is.

Zonder verwijsbrief

Je kunt bij ons terecht zonder verwijsbrief. Of na verwijzing van je huisarts of specialist.

Waarom ?
 • We doen waar we goed in zijn
 • Altijd up-to-date in ons vakgebied
 • Nauwe samenwerking met specialisten in de regio

Meerdere behandellocaties

Fysiotherapie in Boxtel

Boxtel
Molenpad 7b
5281 JV Boxtel

Fysiotherapie in Den Bosch

Den Bosch
Chopinstraat 18
5216 EW Den Bosch

Jeroen Bosch Ziekenhuis Den Bosch
Afdeling plastische chirurgie A05
Henri Dunantstraat 1
5223 GZ Den Bosch

De Fysio Online

Is een afspraak bij een van onze praktijken lastig voor je? Maak dan een digitale afspraak met LIJV (via de Fysio Online). We bespreken dan je klacht in een videobel-consult (in een beveiligde omgeving), soms is zelfs een digitale behandeling mogelijk.

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.

LIJV is er voor jou
Hallo 👋 Hoe kunnen wij jou helpen?