Specialisme

Sportfysiotherapie

Snel weer álles uit je lijf halen

Een harde tackle bij hockey, een verstuikte enkel bij het hardlopen of een verkeerde beweging tijdens het tennissen. Helaas zijn sportblessures niet altijd te voorkomen. Wij bij LIJV weten waarom sport belangrijk voor je is. De liefde voor sport zit namelijk in ons DNA. De sportfysiotherapeut helpt je snel weer pijn- en blessurevrij door het leven te gaan. Én kan je helpen bij het voorkomen van blessures, met advies en/of het opbouwen van je training. Of je nu een top- of recreatief sporter bent, kind of volwassene. Wij zijn er voor jou!

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie, het woord zegt het al, is een specialisme dat zich richt op de behandeling van sportgerelateerde blessures en vragen. Sport is voor veel mensen een passie of uitlaatklep. En bij het beoefenen van deze passie loopt iedereen weleens tegen een blessure aan. Dit kan zijn omdat je net iets te veel hebt gesport, je ongelukkig hebt verstapt of misschien wel in botsing bent gekomen met een tegenstander. Het is in ieder geval erg hinderlijk als je jouw sport niet uit kunt voeren door pijnklachten. Wij proberen jou dan, op een verantwoorde manier, zo snel mogelijk naar het sportveld te begeleiden.

Wanneer sportfysiotherapie?

Voorbeelden van klachten waarbij de sportfysiotherapeut je kan helpen:

 • knieblessures, zoals bijvoorbeeld een jumpers knee of een kruisband blessure;
 • enkelblessures, zoals een verzwikte enkel;
 • voetblessures, bijvoorbeeld hielspoor of blaren;
 • beenblessures, denk aan zweepslag of kramp;
 • schouderblessures, bijvoorbeeld een schouderluxatie;
 • elleboogblessures, zoals een tenniselleboog;
 • handblessures.

In de praktijk zien sportfysiotherapeuten ook ouderen en kinderen bij wie sport een onderdeel is van de therapie.

Hoe ziet een sportfysiotherapie behandeling eruit?

Er bestaan veel verschillende soorten sporten. En de bewegingen die je maakt kunnen ook enorm verschillen per sport. En, het lichaam van elk mens is uniek; de een heeft meer of minder fysieke mogelijkheden dan de ander. Ook de doelstelling verschilt per individu. Een belangrijke eerste vraag is daarom: “Wat wil ik weer kunnen doen?”. Samen met jou stellen we dus als eerste jouw persoonlijke doel vast. Vervolgens maken we plan hoe dit te bereiken. We hebben uiteenlopende mogelijkheden. Een behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit van krachttraining, sprongvormen en zelfs een veldtraining met een bal. De sportfysiotherapeut is er echter niet alleen voor blessures. De therapeuten van LIJV hebben ook veel kennis van trainingsleer en periodisering. Dit betekent dat je als sporter ook bij ons terecht kunt voor vragen over hoe je een specifiek doel kunt bereiken. Met jou maken we dan een trainingsschema voor bijvoorbeeld de marathon die je al jaren wilt lopen.

Bundelen van krachten

Wij werken nauw samen met huisartsen, sportartsen, orthopeden, revalidatieartsen en andere specialisten in de regio. Door het bundelen van onze krachten kunnen we je nóg beter helpen. We hebben ‘korte lijnen’ en snel contact wanneer dat in het belang van jouw gezondheid is.

Zonder verwijsbrief

Je kunt bij ons terecht zonder verwijsbrief. Of na verwijzing van je huisarts of specialist.

Jouw LIJV-experts
Jelle Geers

Jelle Geers

Sportfysiotherapie

Jelle Geers

Sportfysiotherapie
Jasper Trommelen

Jasper Trommelen

Sportfysiotherapie

Jasper Trommelen

Sportfysiotherapie
Waarom ?
 • We doen waar we goed in zijn;
 • De beste fysiotherapeutische zorg;
 • Liefde voor sport zit in ons DNA;
 • Nauwe samenwerking met specialisten in de regio.

Meerdere behandellocaties

Sportfysiotherapie in Boxtel

Boxtel
Molenpad 7b
5281 JV Boxtel

Sportfysiotherapie in Den Bosch

Den Bosch

Jacob van Maerlantstraat 100*
5216 JM Den Bosch

Vivaldistraat 8
5216 EL Den Bosch

*Tijdelijke locatie; Chopinstraat 18, Den Bosch wordt verbouwd

De Fysio Online

Is een afspraak bij een van onze praktijken lastig voor je? Maak dan een digitale afspraak met LIJV (via de Fysio Online). We bespreken dan je klacht in een videobel-consult (in een beveiligde omgeving), soms is zelfs een digitale behandeling mogelijk.

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.

LIJV is er voor jou
Hallo 👋 Hoe kunnen wij jou helpen?