Werkdruk

Prestatievermogen verbeteren

Als je druk bent, als er veel van je wordt gevraagd, op je werk en privé, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Zolang de balans tussen inspanning en ontspanning maar klopt kun je lekker hard werken. Klop dit niet, blijf je te lang doorgaan en herstel je te weinig, dan wordt de werkdruk te hoog en liggen burn-out klachten op de loer.

Wat is werkdruk?

Je hebt last van een te hoge werkdruk als er geen balans meer is tussen de werkbelasting en de belastbaarheid van je medewerker. Werkdruk is niet hetzelfde als werkstress. Deze begrippen worden vaak door elkaar gebruikt. We maken ook een onderscheid tussen objectieve en subjectieve werkdruk. Objectieve werkdruk wat gaat over zaken als werkuren en deadlines. Subjectieve werkdruk vertelt hoe mensen de druk ervaren. Een te hoge werkdruk kan werkstress veroorzaken. Verhoogde werkdruk komt niet per se door het werk, persoonlijke omstandigheden van je medewerker kunnen ook meespelen. En zo kent werkstress ook andere oorzaken dan werkdruk, zoals conflicten en ongewenst gedrag.

Werkdruk verlagen

Een beetje werkdruk is helemaal zo slecht nog niet. De meeste mensen hebben het nodig om te kunnen presteren. Het is niet verkeerd om uitgedaagd te worden maar je moet het werk op tijd kunnen loslaten en tijd nemen om te herstellen. Het toverwoord is dus balans. En omdat geen mens gelijk is (de een kan meer hebben dan de ander) is het belangrijk de werkbelasting af te stemmen op de capaciteiten van de medewerker.

Signalen burn-out klachten

17% van de werkende Nederlanders heeft last van burn-out klachten. Om uitval te voorkomen is het belangrijk om signalen daarvan bij je collega’s te herkennen. Voorbeelden van kenmerken zijn: vergeetachtigheid, emotionele uitbarstingen, lage irritatiegrens, een vermoeide uitstraling, een cynische houding en het maken van meer fouten. Maar je ziet ook dat sommige medewerkers het juist proberen te verbloemen of zich steeds vaker terugtrekken.

Burn-out preventie

Valt een medewerker eenmaal uit dan duurt het gemiddeld 8 maanden voordat een medewerker weer hersteld is. Signalen leren herkennen en investeren in preventie levert je als werkgever veel op. Naast de financiële voordelen ervaren werkgevers die aandacht hebben voor het thema werkdruk minder verloop en meer tevreden en gelukkige medewerkers. Lees deze blog met alvast wat praktische tips voor medewerkers én werkgevers. En neem contact met ons op als je meer wilt weten over onze oplossingen.

Meer weten? Onze experts mentale fitheid vertellen je graag meer over hoe jij en je medewerkers lekker kunnen (blijven) werken, op afstand en op kantoor. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op!

LIJV Podcast afbeelding uitgelicht

Podcast

Werkstress les(s); houd grip op werkdruk
Luister nu
Presteren hoge werkdruk uitgelicht

Blog

Optimaal presteren als de werkdruk hoog is
Lees nu
Bevlogen medewerkers

Blog

Hard gewerkt? Dan ook hard herstellen
Lees nu

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.