Jouw pijnklacht

Duizeligheid

Een licht gevoel in je hoofd, een onvast gevoel in je benen of het idee dat alles om je heen draait… veel mensen zijn wel eens duizelig weest.
Soms kan duizeligheid zó erg zijn dat het je leven beïnvloedt. Dat is niet alleen supervervelend maar maakt ook onzeker, waardoor je bewegen bijvoorbeeld gaat vermijden. Dan is het verstandig om bij ons aan de bel te trekken.

Vormen van duizeligheid

Vormen van duizeligheid waarbij ons gespecialiseerde team je kan helpen:

  • Positieduizeligheid. Deze vorm geeft aanvallen van duizeligheid bij snelle of plotselinge bewegingen van het hoofd.
  • Dizziness door nekklachten of na een val of ongeluk.
  • Duizeligheid door een probleem in het evenwichtsorgaan.
  • Aspecifieke duizeligheid; er kan geen specifieke oorzaak voor de duizeligheid gevonden worden. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat er geen duizeligheid kan bestaan.

Bundelen van krachten

Wij werken nauw samen met huisartsen, revalidatieartsen en andere specialisten in de regio. Door het bundelen van onze krachten kunnen we je nóg beter helpen. We hebben ‘korte lijnen’ en snel contact wanneer dat in het belang van jouw gezondheid is.

Zonder verwijsbrief

Je kunt bij ons terecht zonder verwijsbrief. Of na verwijzing van je huisarts of specialist.

Tips voor duizeligheid

  • Zorg voor voldoende ontspanning.
  • Slaap voldoende. Voldoende slaap bevordert het innerlijke evenwicht.
  • Beweeg. Probeer dagelijks aan minimaal 30 minuten lichaamsbeweging te komen. Het stimuleert de doorbloeding en is goed voor je lichaam.

Wat te doen bij duizeligheidsklachten?

Heb je duizeligheidsklachten, dan adviseren we altijd om te bellen met LIJV, een e-mail te sturen of om online een afspraak te maken.

Ga je toch graag eerst zelf op zoek naar informatie? Doe dan de zelfcheck bij onze partner hierhebikpijn.nl. Je krijgt dan een voorlopige indicatie met betrekking tot jouw fysiotherapeutische klacht. Hierhebikpijn.nl is echter geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts en/of fysiotherapeut. Neem altijd eerst contact op met LIJV voordat je conclusies trekt uit de voorlopige indicatie.

Digitaal consult

Er kunnen omstandigheden zijn dat een afspraak bij een van onze praktijken lastig voor je is. Of zelfs niet mogelijk is, zoals tijdens de corona-piek. Dan kan digitale fysiotherapie van LIJV een uitkomst bieden. Via de Fysio online kun je een digitale afspraak met ons maken. Soms kan een klacht zelfs digitaal behandeld worden met een persoonlijk programma in een beveiligde omgeving.

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.

LIJV is er voor jou
Hallo 👋 Hoe kunnen wij jou helpen?