Specialisme

Aanhoudende Pijn

Ondanks pijnklachten zo normaal mogelijk bewegen

Misschien herkent u het wel, pijnklachten die steeds (sneller) terugkomen of die maar moeilijk te beïnvloeden zijn. Er hebben al diverse professionals naar gekeken, maar de klachten blijven bestaan. Mogelijk heeft u wel gehoord, ‘’leer er maar mee leven.’’  Makkelijk gezegd, moeilijk gedaan.
Ook wij hebben de oplossing voor uw pijnklachten niet, maar willen u graag helpen om met de klachten toch een zo fijn mogelijk leven te leiden.

Wat doet een therapeut met expertise in aanhoudende klachten?

Dit doen wij onder andere door middel van uitleg over pijn, pijneducatie. Als we de pijn beter begrijpen en we weten er mee over, kan dat invloed hebben op ons gedrag.

Wanneer de pijn lang aanhoudt kun je ook aangepast gaan bewegen, zonder daar zelf erin te hebben. Als dat aangepaste bewegen maar lang genoeg aanhoudt dan geeft dan ook weer pijnklachten, daarom proberen wij ondanks de pijnklachten te oefenen met zo normaal mogelijk te bewegen. Pijn zorgt voor spanning in het lichaam, soms krijg je daarom moeite met ontspannen, ook hier kunnen wij bij helpen.

Wanneer therapie bij aanhoudende klachten?

Voorbeelden van klachten waarbij onze therapeuten kunnen helpen.

  • Aanhoudende klachten aan het houding- bewegingsapparaat.
  • Klachten aan het houding- en bewegingsapparaat die steeds (sneller) terugkeren
  • Buikpijn
  • Vermoeidheidsklachten
  • Post covid klachten

Hoe ziet een aanhoudende pijn behandeling eruit?

Een behandeling start met een intake. Met behulp van een uitgebreid vraaggesprek probeert de therapeut te achterhalen waar de ‘oorzaak’ van de klachten zit.  De behandeling zal bestaan uit onder andere uitleg over pijn, ontspannings- en spierversterkende oefeningen adviezen hoe om te gaan met de pijn.
Omdat de klachten al langere tijd aanwezig zijn, zal de therapie ook wat langer tijd in beslag nemen, gemiddeld een maand of drie. Bij aanvang kom je wat frequenter, later zit er langer tijd tussen de afspraken.

Zonder verwijsbrief

Voor een behandeling gericht op langer bestaande pijnklachten is geen verwijzing van je huisarts of specialist nodig. Mocht aanvullende informatie nodig zijn, dan overleggen wij na jouw toestemming met je huisarts of specialist.

Jouw LIJV-experts
Jasper Trommelen

Jasper Trommelen

Specialist Aanhoudende Pijn

Jasper Trommelen

Specialist Aanhoudende Pijn
Renee Boelen

Renee Boelen

Specialist Aanhoudende Pijn

Renee Boelen

Specialist Aanhoudende Pijn
Waarom ?
  • We doen waar we goed in zijn
  • Altijd up-to-date in ons vakgebied
  • Expert op het gebied van complexere klachten

Meerdere behandellocaties

Aanhoudende Pijn therapie in Boxtel

Boxtel
Molenpad 7b
5281 JV Boxtel

Aanhoudende Pijn therapie in Den Bosch

Den Bosch

Jacob van Maerlantstraat 100*
5216 JM Den Bosch

Vivaldistraat 8
5216 EL Den Bosch

*Tijdelijke locatie; Chopinstraat 18, Den Bosch wordt verbouwd

De Fysio Online

Is een afspraak bij een van onze praktijken lastig voor je? Maak dan een digitale afspraak met LIJV (via de Fysio Online). We bespreken dan je klacht in een videobel-consult (in een beveiligde omgeving), soms is zelfs een digitale behandeling mogelijk.

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.

LIJV is er voor jou
Hallo 👋 Hoe kunnen wij jou helpen?