Specialisme

Coronarevalidatie

Snel weer de oude volgens (revalidatie)plan

Wie erg ziek is geworden door het coronavirus, kan te maken krijgen met een lange nasleep. Medisch gezien ben je misschien coronavrij, maar je voelt je nog altijd beroerd. Soms is dan ook medische specialistische revalidatie nodig voor het verdere herstel. Met persoonlijke en professionele begeleiding helpt ons team van LIJV-experts je revalideren, zodat jij weer de (dagelijkse) dingen kunt doen die je vóór corona deed.

Wat is coronarevalidatie?

Coronarevalidatie is de revalidatie na een corona-infectie waarbij klachten langer blijven aanhouden. De meest aanhoudende klachten zijn vaak vermoeidheid en terugval na een fysieke inspanning.

Wanneer een corona-revalidatietraject?

Wanneer je tijdens je herstel van het coronavirus ernstige klachten of beperkingen hebt. Denk aan:

 • een verminderde longcapaciteit;
 • verminderde spierkracht;
 • een verminderde conditie;
 • vermoeidheid;
 • geheugen- en/of concentratieproblemen;
 • gevoelens van angst en/of depressie.

Je huisarts of medisch specialist kan op grond van jouw klachten, beoordelen of je in aanmerking komt voor het corona-revalidatietraject.

Hoe ziet een revalidatietraject eruit ?

Een behandeling na corona start vaak met educatie. Hoe komt het nu dat klachten zo lang aan kunnen blijven houden? Samen met een ergotherapeut gaan we aan de slag met jouw energieverdeling op een dag. We vervolgen de behandeling met ademhaling- en ontspanningsoefeningen. Als jij meer balans hebt gevonden starten we met actieve oefentherapie om conditie en kracht weer op te bouwen. Coronarevalidatie is vaak een mentaal pittig traject. Wij ondersteunen je daarbij graag.

Bundelen van krachten

Wij werken nauw samen met huisartsen, logopedisten, diëtisten psychologen, revalidatieartsen en andere specialisten in de regio. Door het bundelen van onze krachten kunnen we je nóg beter helpen. We hebben ‘korte lijnen’ en snel contact wanneer dat in het belang van jouw gezondheid is.

Verwijsbrief

Je kunt voor corona revalidatie bij ons terecht na verwijzing van je huisarts of specialist.

Waarom ?
 • We doen waar we goed in zijn;
 • Speciaal geschoold;
 • Kennis over coronarevalidatie up-to-date;
 • Revalidatie op maat;
 • Nauwe samenwerking met specialisten in de regio.

Meerdere behandellocaties

Coronarevalidatie in Boxtel

Boxtel
Molenpad 7b
5281 JV Boxtel

Coronarevalidatie in Den Bosch

Den Bosch

Jacob van Maerlantstraat 100*
5216 JM Den Bosch

Vivaldistraat 8
5216 EL Den Bosch

*Tijdelijke locatie; Chopinstraat 18, Den Bosch wordt verbouwd

Jeroen Bosch Ziekenhuis Den Bosch
Afdeling plastische chirurgie A05
Henri Dunantstraat 1
5223 GZ Den Bosch

De Fysio Online

Is een afspraak bij een van onze praktijken lastig voor je? Maak dan een digitale afspraak met LIJV (via de Fysio Online). We bespreken dan je klacht in een videobel-consult (in een beveiligde omgeving), soms is zelfs een digitale behandeling mogelijk.

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.

LIJV is er voor jou
Hallo 👋 Hoe kunnen wij jou helpen?