Jouw pijnklacht

Hoofdpijn

Hoofdpijn is er in verschillende soorten. Zo zijn er varianten die sluimeren, die hevige ‘aanvallen’ veroorzaken of hoofdpijn die voelt alsof er een spanband om je hoofd zit. Geen pretje dus. Hoofdpijn kan een behoorlijke impact op je leven hebben.

Het is de moeite waard om te laten onderzoeken welke soort hoofdpijn je hebt én wat er aan gedaan kan worden. Wij kunnen je hierbij helpen. Veel vormen van hoofdpijn zijn namelijk te verhelpen met fysio- of manuele therapie.

Vormen van hoofdpijn

Vormen van hoofdpijn waarbij ons gespecialiseerde team je kan helpen:

  • (Spier)spanningshoofdpijn. De pijn wordt veroorzaakt door spanning in de nek- of gezichtsspieren.
  • Cervicogene hoofdpijn. Hierbij komt de hoofdpijn vanuit de nek.
  • Migraine. De meest heftige vorm van hoofdpijn. De pijn is bonzend, meestal aan één kant van het hoofd. Een aanval gaat vaak gepaard met misselijkheid en overgeven. Ook licht en geluid zijn moeilijk te verdragen.

Bundelen van krachten

Wij werken nauw samen met huisartsen en verschillende specialisten in de regio. Door het bundelen van onze krachten kunnen we je nóg beter helpen. We hebben ‘korte lijnen’ en snel contact wanneer dat in het belang van jouw gezondheid is.

Zonder verwijsbrief

Je kunt bij ons terecht zonder verwijsbrief. Of na verwijzing van je huisarts of specialist.

Tips voor hoofdpijn

  • Doe ontspanningsoefeningen. Mentale spanning en (werk)stress zorgt voor meer spanning in je spieren, die daardoor gevoelig worden.
  • Let op je werkhouding. Bij beeldschermwerk: stel je werkplek goed in en neem ieder uur een momentje tijd ( ± 5 minuten) om het zitten te doorbreken. Sta op van je werkplek om even te bewegen.

Wat te doen bij hoofdpijnklachten?

Heb je hoofdpijnklachten, dan adviseren we altijd om te bellen met LIJV, een e-mail te sturen of om online een afspraak te maken.

Liever eerst zelf op zoek naar informatie? Doe dan de zelfcheck bij onze partner hierhebikpijn.nl. Je krijgt dan een voorlopige indicatie met betrekking tot jouw fysiotherapeutische klacht. Hierhebikpijn.nl is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts en/of fysiotherapeut. Neem altijd eerst contact op met LIJV voordat je conclusies trekt uit de voorlopige indicatie.

Digitaal consult

Er kunnen omstandigheden zijn dat een afspraak bij een van onze praktijken lastig voor je is. Of zelfs niet mogelijk is, zoals tijdens de corona-piek. Dan kan digitale fysiotherapie van LIJV een uitkomst bieden. Via de Fysio online kun je een digitale afspraak met ons maken. Soms kan een klacht zelfs digitaal behandeld worden met een persoonlijk programma in een beveiligde omgeving.

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.

LIJV is er voor jou
Hallo 👋 Hoe kunnen wij jou helpen?