Specialisme

Dry needling

Trigger je spieren

Je kent het vast wel: hinderlijke, pijnlijke en harde plekken in je spieren. Alsof iemand er een dubbele knoop in gelegd heeft en strak heeft aangetrokken. In fysiotherapieland noemen we deze plekken ook wel triggerpoints. Ze zorgen ervoor dat je lastig(er) beweegt. Bovendien voelen je spieren stijf aan. Wat doe je eraan?

Dry Needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut met een een klein dun naaldje de aangedane spier triggert, zodat deze ontspant en weer soepel wordt.

Doet het pijn?

Wat je voelt is een klein prikje. Je spier reageert hierop door zich te spannen. Dat kán soms even pijnlijk zijn. Daarna merk je snel resultaat, de spier ontspant en is een stuk soepeler dan daarvoor.

Na de behandeling kunnen de behandelde spieren vermoeid en zwaar aanvoelen, alsof je spierpijn hebt. Dat is normaal en meestal van korte duur.

Extra kosten?

Dry Needling kan onderdeel zijn van een normale fysiotherapiebehandeling. Zie het als een stukje gereedschap uit de gereedschapskist van een fysiotherapeut. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, vallen ook de kosten voor Dry Needling therapie hieronder.

Wanneer Dry Needling?

Voorbeelden van klachten waarbij Dry Needling kan helpen:

  • pijnlijke en stijve spieren;
  • hoofdpijnklachten;
  • nek- en/of schouderklachten;
  • klachten van de lage rug, heup-, bil- en beenspieren.
Bundelen van krachten

Wij werken nauw samen met huisartsen en andere specialisten in de regio. Door het bundelen van onze krachten kunnen we je nóg beter helpen. We hebben ‘korte lijnen’ en snel contact wanneer dat in het belang van jouw gezondheid is.

Zonder verwijsbrief

Je kunt bij ons terecht zonder verwijsbrief. Of na verwijzing van je huisarts of specialist.

Waarom ?
  • We doen waar we goed in zijn.
  • Voor elke hulpvraag hebben we een aanpak op maat.
  • Nauwe samenwerking met specialisten in de regio.
Meerdere behandellocaties

Boxtel
Molenpad 7b
5281 JV Boxtel

Den Bosch
Per 28-02-22, tijdelijk:
Jacob van Maerlantstraat 100
5216 JM Den Bosch

Chopinstraat 18, Den Bosch wordt verbouwd

De Fysio Online

Is een afspraak bij een van onze praktijken lastig voor je? Maak dan een digitale afspraak met LIJV (via de Fysio Online). We bespreken dan je klacht in een videobel-consult (in een beveiligde omgeving), soms is zelfs een digitale behandeling mogelijk.

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.

LIJV is er voor jou
Hallo 👋 Hoe kunnen wij jou helpen?