Jouw pijnklacht

Onderbeen

Je onderbeen bevindt zich tussen de enkel en je knie. Het bestaat uit 2 botten (je scheenbeen en kuitbeen) en 12 spieren die zorgen voor beweging en stabiliteit in de aangrenzende gewrichten. Wanneer je pijn in het onderbeen hebt kan dat acuut of geleidelijk zijn ontstaan. Vaak voorkomende oorzaken van onderbeenklachten: peesontsteking, overbelasting van de spieren, of een acute spierscheuring zoals de zweepslag van de kuit. Maar ook onderliggende gezondheidsproblemen, zoals Diabetes, kunnen pijn aan het onderbeen veroorzaken. Onze specialisten stellen, na een uitvoerige diagnose, samen met jou het beste behandelplan op.

Aandoeningen Onderbeen

Voorbeelden van aandoeningen aan het onderbeen waarbij ons gespecialiseerde team je kan helpen:

  • Compartimentsyndroom van het onderbeen
  • Etalagebenen
  • Klapvoet
  • Kneuzing
  • Lumbale kanaalstenose
  • Lymfoedeem
  • Mediaal tibiaal stress syndroom
  • Myositis ossificans
  • Trombosebeen
  • Zweepslag van de kuit

Bundelen van krachten

Wij werken nauw samen met huisartsen, chirurgen, orthopeden, revalidatieartsen en andere specialisten in de regio. Door het bundelen van onze krachten kunnen we je nóg beter helpen. We hebben ‘korte lijnen’ en snel contact wanneer dat in het belang van jouw gezondheid is.

Zonder verwijsbrief

Je kunt bij ons terecht zonder verwijsbrief. Of na verwijzing van je huisarts of specialist.

Tips voor onderbeenklachten

  • Loop je hard? Doe een goede warming-up en cooling down. Wanneer je vaak of hard traint kun je je kuitspieren flink overbelasten. Een goede voorbereiding is een warming-up en tijdens een cooling-down komen je spieren tot rust.
  • Sta of zit niet te lang op een plek. Een goede bloedcirculatie is van levensbelang. Bij inactiviteit is er in de benen weinig bloeddoorstroming waardoor het bloed als het ware stil blijft staan. Hierdoor kan je last krijgen van pijnlijke, zware benen.
  • Koop goede schoenen in een goede maat. Logisch zou je denken. Maar verkeerde en te strakke schoenen zijn meer dan eens de oorzaak van pijnlijke onderbenen.

Wat te doen bij pijnklachten?

Heb je pijnklachten aan je onderbeen, dan adviseren we altijd om te bellen met LIJV, een e-mail te sturen of om online een afspraak te maken.

Ga je toch graag eerst zelf op zoek naar informatie? Doe dan de zelfcheck bij onze partner hierhebikpijn.nl. Je krijgt dan een voorlopige indicatie met betrekking tot jouw fysiotherapeutische klacht. Hierhebikpijn.nl is echter geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts en/of fysiotherapeut. Neem altijd eerst contact op met LIJV voordat je conclusies trekt uit de voorlopige indicatie.

Digitaal consult

Er kunnen omstandigheden zijn dat een afspraak bij een van onze praktijken lastig voor je is. Of zelfs niet mogelijk is, zoals tijdens de corona-piek. Dan kan digitale fysiotherapie van LIJV een uitkomst bieden. Via de Fysio online kun je een digitale afspraak met ons maken. Soms kan een klacht zelfs digitaal behandeld worden met een persoonlijk programma in een beveiligde omgeving.

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.

LIJV is er voor jou
Hallo 👋 Hoe kunnen wij jou helpen?