Vitaliteit

Energieke medewerkers

De wereld verandert in een razend tempo. Wat gisteren nog goed was, moet vandaag beter en is overmorgen achterhaald. Dit vraagt veel van je medewerkers. Meebewegen in deze dynamiek is een uitdaging. En soms zelfs te veel gevraagd; de bevlogenheid neemt af, je medewerkers zijn moe en werken op de automatische piloot. Je wilt juist dat je medewerkers lekker in hun vel zitten en bruisen van de energie zodat ze goed om kunnen gaan met de dynamiek van continue verandering.

Wat is vitaliteit

TNO en RIVM omschrijven vitaliteit als: “Vitaliteit omvat de dimensies energie, motivatie en veerkracht, waarbij energie wordt gekenmerkt door zich energiek voelen, motivatie door doelen te stellen in het leven en moeite te doen om deze te behalen, en veerkracht door het vermogen om met de dagelijkse problemen en uitdagingen van het leven om te gaan”.

Vitaliteit op de werkvloer

Als werkgever wil je graag energieke medewerkers. En energiek ben je als je fysiek, mentaal, emotioneel en zingevend in balans bent. En als je werkt in een omgeving waarin je wordt uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen. Daarom is vitaliteit op de werkvloer iets wat je samendoet. Medewerker én leidinggevende.

Vitale medewerkers

Als je medewerkers zich vitaal voelen, zijn ze productiever, presteren ze duurzaam beter en vallen ze minder vaak uit. Maar hoe doe je dat nu als werkgever? Hoe stimuleer je je medewerkers om fysiek en mentaal en zingevend in balans te zijn? Dat begint met inzicht. Na een energiescan zijn medewerkers zich bewust van de eigen energiebalans. Met die kennis kun je praktische tools aanbieden om het energieniveau (fysiek en mentaal) te verbeteren. Daarnaast is het belangrijk dat je medewerkers vaardigheden leren om onrust of negatieve emoties (stress) om te zetten naar positieve emoties en rust. En naast veerkracht is ook bevlogenheid een belangrijk thema wanneer je de vitaliteit op de werkvloer wil bevorderen.

Vitaliteitsprogramma

Wij helpen je organisatie om vitaal te worden en te blijven. Met onze op maat gemaakte trainingen voor medewerkers en leidinggevenden. Onze succesvolle trainingen hebben als basis bewustwording en duurzame gedragsverandering. We weten als geen ander dat gedragsverandering tijd kost. En dat borging in je organisatie een belangrijke succesfactor is. Daarom betrekken we leidinggevenden en management bij onze trainingen.

Vitaliteitscoaching

Wanneer je medewerker niet zo lekker in zijn vel zit, zich futloos voelt, te weinig energie heeft om maximaal inzetbaar te zijn, thuis en op het werk, kan een intake met een vitaliteitscoach verhelderend zijn. Samen met de persoonlijke coach komt hij of zij tot inzicht wat zijn of haar manier van leven en werken is. En hoe je medewerker daarin voor zichzelf zorgt, fysiek en mentaal. Vitaliteitscoaching van LIJV verhoogt de mentale veerkracht en zorgt dat je medewerker duurzaam inzetbaar wordt en blijft.

Lekker in je vel kalender

Willen jij en je collega’s blijven meebewegen in de dynamiek van deze tijd, bruisen van energie en lekker in je vel zitten? Stap 1: download de LIJV Lekker in je vel kalender. Hang ‘m op en vergeet geen thema meer. Zo blijven jij en je medewerkers fysiek en mentaal in balans en bevorder je de vitaliteit op de werkvloer.

Meer weten? Onze experts mentale fitheid en fysieke belasting vertellen je graag meer over hoe jouw organisatie vitaal te krijgen en te houden. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op!

Klantverhaal

Je gedrag is de basis voor een gezonde leefstijl
Lees nu
Inspanning en ontspanning

Blog

Tamagotchi effect
Lees nu

Interview

Gezondheid, vitaliteit en de liefde voor mensen bij Bernhoven
Lees nu

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.