Fysiek fit

Fit naar je pensioen

Houd je medewerkers arbeidsfit

De overheid wil dat werknemers langer doorwerken, ook bij fysiek zwaar werk. Hoe bevorder je de vitaliteit van je medewerkers, zodat ze het volhouden tot aan hun 67e? Hoe zorg je dat zij duurzaam inzetbaar zijn én blijven? Ook wanneer ze ouder worden. LIJV helpt je medewerkers op een laagdrempelige en haalbare manier met het verbeteren van hun gezondheid en vitaliteit.

Vitaliteit medewerkers

Het programma creëert niet alleen bewustwording. Onze makkelijke toepasbare tips en de haalbare, realistische doelen in het persoonlijk actieplan, motiveren je medewerkers daadwerkelijk tot actie. Op die manier houd je medewerkers zo lang mogelijk duurzaam inzetbaar.

Hoe doen we dat?

De aanpak van LIJV richt zich op groei van binnenuit. Naast inspiratie en praktische tools om aan de slag te gaan, helpen we medewerkers naar hun eigen gedrag te kijken en daarvan te leren. Hoe goed zorgen zij eigenlijk voor zichzelf?

Totaalaanpak

Wij geloven dat zelfregie de sleutel is tot duurzaam presteren. Met elkaar oplossingen vinden en zelf verantwoordelijkheid nemen is our way of LIJV. Om medewerkers zelf de regie te laten nemen, ontwikkelden wij een totaalaanpak. In dit programma leren we je medewerkers, door bewustwording, ervarend leren en praktische haalbare tips, zo lang mogelijk duurzaam inzetbaar te blijven. Stap voor stap werken we toe naar het beoogde resultaat: zelfregie om duurzaam te presteren.

GERT

Een mooie ervaring die we in kunnen passen in de training voor medewerkers is GERT. GERT is ons ouderdomservaringspak (GERonTologischeSimulator). Dit pak biedt de mogelijkheid de typische beperkingen van ouder worden te ervaren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Verlies van kracht en coördinatie
  • Stijfheid van gewrichten
  • Slechter zien en minder horen, etc.

In de training leren je medewerkers hoe ze de gevolgen van het ouder worden kunnen minimaliseren.

Incompany

Je medewerkers hoeven de deur niet uit. De training vindt plaats bij jou op locatie, zodat iedereen na het programma weer lekker verder kan werken.

Resultaat

Na de training weten je medewerkers op een laagdrempelige en haalbare manier hun inzetbaarheid op peil te houden of zelfs te verbeteren. Ook als ze ouder worden.

Jouw LIJV-experts

Onze expert Mentaal Herstel

Paul van Haaren
Waarom ?

Door bewustwording, ervarend leren en met praktische en makkelijke toepasbare tips helpt LIJV je medewerkers met hun gezondheid en vitaliteit om zo lang mogelijk duurzaam inzetbaar te blijven.

Van start

We starten altijd met een oriënterend gesprek om jouw hulpvraag en wensen in kaart te brengen.

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op om vrijblijvend een oriënterend gesprek met je te plannen.

Strukton Rail over Training Fit naar je pensioen

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.