Fysiek fit

Training Fit naar je pensioen

Houd je medewerkers arbeidsfit

De overheid wil dat werknemers langer doorwerken, ook bij fysiek zwaar werk. Hoe bevorder je de vitaliteit van je medewerkers, zodat ze het volhouden tot aan hun 67e? Hoe zorg je dat zij duurzaam inzetbaar zijn én blijven? Ook wanneer ze ouder worden. LIJV helpt je medewerkers op een laagdrempelige en haalbare manier met het verbeteren van hun gezondheid en vitaliteit.

Aan de slag met je vitaliteit

Het programma creëert niet alleen bewustwording. Onze makkelijke toepasbare tips en de haalbare, realistische doelen in het persoonlijk actieplan, motiveren je medewerkers daadwerkelijk tot actie. Op die manier houd je medewerkers zo lang mogelijk duurzaam inzetbaar.

Hoe doen we dat?

De aanpak van LIJV richt zich op groei van binnenuit. Naast inspiratie en praktische tools om aan de slag te gaan, helpen we medewerkers naar hun eigen gedrag te kijken en daarvan te leren. Hoe goed zorgen zij eigenlijk voor zichzelf?

Daarnaast gaan we aan de slag met het ouderdoms-ervaringspak. Het biedt de mogelijkheid de typische beperkingen van ouder worden te ervaren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Verlies van kracht en coördinatie
  • Stijfheid van gewrichten
  • Slechter zien en minder horen, etc.

In de training leren je medewerkers komt hoe ze de gevolgen van het ouder worden kunnen minimaliseren.

Strukton Rail over Training Fit naar je pensioen
Jouw LIJV-experts

Onze expert Fysieke Belasting

Remco van der Graaf
Incompany

Je medewerkers hoeven de deur niet uit. De training vindt plaats bij jou op locatie, zodat iedereen na het programma weer lekker verder kan werken.

Waarom ?

Door bewustwording, ervarend leren en met praktische en makkelijke toepasbare tips helpt LIJV je medewerkers met hun gezondheid en vitaliteit om zo lang mogelijk duurzaam inzetbaar te blijven.

Van start

We starten altijd met een oriënterend gesprek om jouw hulpvraag en wensen in kaart te brengen.

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op om vrijblijvend een oriënterend gesprek met je te plannen.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.