Fysiek fit

Code 95

Op naar fitte chauffeurs

Een geldige code 95 (code vakbekwaamheid) is verplicht om beroepschauffeur te worden en te blijven. Trainingen worden er volop aangeboden. Maar wie maken uiteindelijk het verschil? Juist, de medewerkers. Die moeten het doen. Dat kan alleen als zij gezond zijn en blijven. LIJV verzorgt twee gecertificeerde nascholingsprogramma’s voor de transportsector: leefstijl en fysieke belasting.

Voorkom verzuim

Tijdens de programma’s staan we stil bij de verschillende factoren die invloed hebben op de gezondheid en leren we je medewerkers alles over een gezonde leef- of werkstijl. Dat betekent minder kans op klachten en/of verzuim dat je handenvol geld kost.

Hoe doen we dat?

De aanpak van LIJV richt zich op groei van binnenuit. Naast voorlichting en instructie helpen we je medewerker om naar zijn eigen gedrag te kijken en daarvan te leren. Met de praktische tips en tools die de medewerkers tijdens het programma Code 95 krijgen, hebben en houden zij grip op hun gezondheid.

Code 95 Leefstijl

In dit interactieve programma gaan we aan de slag met de BRAVO-thema’s: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning. Je medewerkers leren wat een gezonde leefstijl is én hoe zij verandering aanbrengen in hun eigen leefstijl.

Het programma Leefstijl ziet er zo uit:

  • Workshop van 7 uur of 2 x 3,5 uur
  • Conditietest
  • Diverse metingen
  • Persoonlijk actieplan op locatie, zodat iedereen na het programma weer lekker verder kan werken

Code 95 Fysieke belasting

In dit interactieve programma gaan we aan de slag met verschillende factoren die invloed hebben op de gezondheid, zoals persoons- , privé- en werkgebonden factoren. Én je medewerkers leren natuurlijk wat gezonde werktechnieken en -houdingen zijn.

Het programma Fysieke belasting ziet er zo uit:

  • Workshop van 7 uur óf 2 x 3,5 uur
  • Instructie gezonde werktechnieken en –houdingen
  • Praktijktraining op de werkvloer
  • Uitleg herstelbevorderende oefeningen
  • Persoonlijk actieplan op locatie, zodat iedereen na het programma weer lekker verder kan werken

Incompany

Je medewerkers hoeven de deur niet uit. De training vindt plaats bij jou op locatie, zodat iedereen na het programma weer lekker verder kan werken.

Jouw LIJV-experts

Onze expert Fysieke Belasting

Merle Heijmans

Onze expert Fysieke Belasting

Lotte van Zuijdam
Waarom ?

Minder fysieke klachten en een gezonde werkstijl door groei van binnenuit. Met aandacht voor persoons-, privé- en werkgebonden factoren in 1 dag code 95 vakbekwaam.

Van start

We starten altijd met een oriënterend gesprek om jouw hulpvraag en wensen in kaart te brengen.

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op om vrijblijvend een oriënterend gesprek met je te plannen.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.