De elleboog is het gewricht dat de bovenarm met de onderarm verbindt. Pijn aan de elleboog kan acuut of over een langer periode ontstaan. Elleboogklachten zijn erg vervelend, je gebruikt je elleboog nogal vaak. Wanneer je spieren onjuist of te zwaar belast worden kan je elleboog gaan protesteren. Er kan sprake zijn van een tenniselleboog. En dat komt vaker voor op kantoor en in de bouw dan bij tennissers. Maar ook een ontsteking van de slijmbeurs kan vervelende elleboogklachten geven. Bij LIJV staat een team van specialisten klaar om je te helpen net je elleboogproblemen.
Aandoeningen Elleboog
Voorbeelden van aandoeningen aan de elleboog waarbij ons gespecialiseerde team je kan helpen:
- Binnenband letstel elleboog
- Bursitis olecrani
- Corpus liberum
- Cubitale tunnel syndroom
- Distaal biceps letsel
- Fibromyalgie
- Golfarm
- KANS (klachten aan de arm nek en/of schouder)
- Kneuzing
- Myositis ossificans
- Osteochondritis dissecans
- Radiaal tunnel syndroom
- Reuma (reumatoïde artritis)
- Tennisarm
- Thoracic-outlet syndroom
- Triceps letsel
Bundelen van krachten
Wij werken nauw samen met huisartsen, plastisch chirurgen, orthopeden, revalidatieartsen en andere specialisten in de regio. Door het bundelen van onze krachten kunnen we je nóg beter helpen. We hebben ‘korte lijnen’ en snel contact wanneer dat in het belang van jouw gezondheid is.
Zonder verwijsbrief
Je kunt bij ons terecht zonder verwijsbrief. Of na verwijzing van je huisarts of specialist.
Afspraak maken
Maak een afspraak via onderstaand formulier of bel ons op 085 – 006 4880
Tips voor elleboogklachten
- Werk je achter een beeldscherm? Geef je elleboog rust. Laat regelmatig je hele arm naar beneden hangen en gooi alle spieren van schouder tot hand los om te ontspannen.
- Werk je met je handen? Gebruik hulpmiddelen om belastende werkzaamheden voor de elleboog te beperken.
- Train! Om de spieren te versterken en soepel te houden, is het belangrijk om oefeningen te doen. Deze verlichten of voorkomen pijn aan uw elleboog. Neem contact op met de elleboogspecialisten van LIJV voor de juiste oefening.
Wat te doen bij pijnklachten?
Heb je pijnklachten aan je elleboog, dan adviseren we altijd om te bellen met LIJV, een e-mail te sturen of om online een afspraak te maken.
Ga je toch graag eerst zelf op zoek naar informatie? Doe dan de zelfcheck bij onze partner hierhebikpijn.nl. Je krijgt dan een voorlopige indicatie met betrekking tot jouw fysiotherapeutische klacht. Hierhebikpijn.nl is echter geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts en/of fysiotherapeut. Neem altijd eerst contact op met LIJV voordat je conclusies trekt uit de voorlopige indicatie.
Digitaal consult
Er kunnen omstandigheden zijn dat een afspraak bij een van onze praktijken lastig voor je is. Of zelfs niet mogelijk is, zoals tijdens de corona-piek. Dan kan digitale fysiotherapie van LIJV een uitkomst bieden. Via de Fysio online kun je een digitale afspraak met ons maken. Soms kan een klacht zelfs digitaal behandeld worden met een persoonlijk programma in een beveiligde omgeving.