Nieuws uitgelicht home - groen

LIJV Fysiotherapie Den Bosch is verhuisd!

LIJV Fysiotherapie en training in Den Bosch is verhuisd! Vanaf 10 juni zijn we terug op onze oude vertrouwde locatie in Den Bosch Zuid. We heten je welkom in een prachtige nieuwe praktijk aan de Chopinstraat! Naast hele mooie behandelkamers en schitterende trainingszalen, introduceren we in Den Bosch ook een innovatief nieuw trainingsconcept: Smart fit met EGYM! EGYM is een circuit van slimme toestellen die met elkaar de ultieme persoonlijke training bieden voor alle grote spiergroepen van het lichaam. Lees er meer over op onze website.

LIJV+ programma Lichaamsbewustzijn

6 mei a.s. starten we met het eerste LIJV + programma! Lichaamsbewustzijn. Dit is een particulier tijdsgebonden beweegprogramma voor iedereen die lekkerder in zijn vel wil zitten. Gedurende het programma ga je samen met 5 andere deelnemers op ontdekking in je lichaam. Je gaat ervaren dat jouw lichaam een grote leermeester is voor persoonlijke ontwikkeling en groei! Karin Brekelmans, fysio-manueel therapeut, schouderspecialist en re-integratiecoach begeleid het programma. Karin is naast haar werk voor LIJV sinds 1,5 jaar eigenaar van Rotts Coaching en werkt volgens de principes van NLP, ACT en embodied leadership. Daarnaast is ze  momenteel in opleiding tot systemisch coach.

Blog: Afgeserveerd!

Oké, laten we eerlijk zijn, een vingerbreuk klinkt niet als het meest epische verhaal om mee te pronken op een feestje. En hoewel een gebroken vinger een schijnbaar kleine tegenslag is, maakt het een wereld van verschil in ons dagelijks leven. Een gebroken vinger kan namelijk leiden tot pijn, stijfheid en je beperken bij het uitvoeren van je werk, het huishouden, je hobby… sport. Gelukkig kan een handtherapeut je helpen om de grip op jouw leven weer terug te krijgen.

Blog: Gebroken vinger en de juiste route naar herstel

Oké, laten we eerlijk zijn, een vingerbreuk klinkt niet als het meest epische verhaal om mee te pronken op een feestje. En hoewel een gebroken vinger een schijnbaar kleine tegenslag is, maakt het een wereld van verschil in ons dagelijks leven. Een gebroken vinger kan namelijk leiden tot pijn, stijfheid en je beperken bij het uitvoeren van je werk, het huishouden, je hobby… sport. Gelukkig kan een handtherapeut je helpen om de grip op jouw leven weer terug te krijgen.

Opnieuw leren fietsen met de ergotherapeut

Door een aandoening, operatie of ongeval kunnen dagelijkse dingen die ooit vanzelf gingen, lastig zijn. Zoals fietsen bijvoorbeeld. Onze cliënt kon dit niet meer doen terwijl ze dit wel graag wilde! Ergotherapie en een lage instapfiets konden haar gelukkig helpen.

NVHT Najaarssymposium

Vrijdag 18 november hebben onze handspecialisten Anne Kraaijeveld-Trentelman en Mieke van der Steen een waardevolle bijdrage mogen leveren op het najaarssymposium van de NVHT Nederlandse Vereniging voor HandTherapie. Het thema was: Alles is stuk, wat nu?

Spieren voor Spieren

De stichting Spieren voor Spieren gaat tot het uiterste om spierziekten bij kinderen te verslaan. Want elke dag met een spierziekte is er een te veel. Omdat wij het super belangrijk vinden dat ook kinderen álle hulp krijgen om álles uit hun lijf te kunnen halen, helpen wij Spieren voor Spieren een handje. In de praktijken van LIJV zijn nu superfijne sporthanddoeken en handige waterbidons verkrijgbaar. Van elk verkocht item doneren wij een deel van het bedrag aan een Spieren voor Spieren. Zo komt genezing voor kinderen met een spierziekte sneller dichterbij.

Blog: Een heup breken? No way! Valpreventie voor ouderen

Elke 5 minuten wordt er een 65-plusser behandeld op de SEH na een valongeval. De kans op vallen neemt toe als je een dagje ouder wordt. Spieren worden strammer, het evenwicht wordt minder en botten worden zwakker. De consequenties van een valongeval bij ouderen kunnen behoorlijk heftig zijn. In dit blog verteld Pien van Bommel, Expert Geriatrie Fysiotherapie bij LIJV, hoe een valpreventietraining in het LIJV Senioren Behandelcentrum helpt een nare valpartij te voorkomen. En je, als ouder wordende mens, zo lang mogelijk zelfstandig en veilig kunt functioneren.

Blog: Ahhhh, schouderpijn maar geen diagnose?!

"Wat is de oorzaak van mijn schouderklachten?" Een logische vraag en daarom vaak gesteld. Gek genoeg is deze vraag lastig te beantwoorden. De schouder is namelijk een mooi maar complex gewricht. Het schouderblad, het sleutelbeen, de nek, het bovenste deel van je rug, je ellenboog en zelfs jouw onderrug en bekken zijn van invloed op de beweeglijkheid en kracht van de schouder. Én kunnen dus een rol spelen in het ontwikkelen van schouderklachten. Je kunt ineens klachten ervaren, terwijl die mogelijk al lang daarvoor begonnen zijn. Hierdoor is er vaak geen duidelijk oorzaak aan te wijzen. In dit blog verteld Merel Hoezen, schoudertherapeut bij LIJV, alles over de complexe diagnostisering en behandeling van schouderklachten.

  • 1
  • 2

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.