ReAttach

Zenuwpijn Leny

Op 12 december 2023 ben ik geopereerd aan mijn linkerhand i.v.m. Dupuytren. Mijn pink- en ringvinger stonden aardig krom. Ik ben 2 dagen na de operatie al in therapie gegaan bij Mieke van der Steen. In het begin liet het zich aardig aanzien, maar het werd al heel snel een zeer onrustige hand (posttraumatische dystrofie) met ontzettend veel zenuwpijn, huidverkleuring  en stijfheid.

ReAttach

Ik slikte behoorlijk wat pijnmedicatie, wat mijn maag niet te goede kwam. Eind februari vertelde Mieke mij, dat zij een cursus ReAttach had gedaan en of ik daar voor open stond. Ik greep natuurlijk alles aan wat mij zou kunnen helpen. Daar komt bij dat ik ongeveer 20 jaar geleden een ALFA-training heb gevolgd. Dit was onder een ontspannen toestand in gedachten positieve dingen tegen jezelf zeggen. Als je dat maar vaak genoeg doet, neemt je brein dit als het ware over. ‘ReAttach’ is een beetje op dezelfde leest gestoeld maakte ik op uit de uitleg van Mieke.

Mieke vroeg mij mijn ogen dicht te doen, dan trommelde zij op de bovenkant van mijn beide handen. Bijvoorbeeld: je bent lekker aan het fietsen en je hand doet geen pijn en je kunt er alles mee. Ook drukte zij af en toe op mijn handen en dan moest ik in de toekomst denken en alles kan en mag. Zij heeft mij 8 keer behandeld en de zenuwpijn in mijn hand werd een stuk minder, zodat het oefenen met de hand ook veel beter ging.

Het heeft mij ook nog iets anders gebracht; na 10 jaar durf ik weer auto te rijden. Op een gegeven moment vroeg Mieke mij of ik nog een ander doel had om aan te werken. Nou dat had ik zeker. Ik wilde, maar durfde niet, weer auto gaan rijden, zodat als er iets is met mijn man, we dan niet afhankelijk waren van anderen. Tijdens de behandeling zei Mieke dan tegen mij, dat ik een goede automobiliste was, die rustig en ontspannen in de auto reed en zich niet op liet jagen. Vrijdag 12 april was het zover. Ik ben rustig en vol zelfvertrouwen achter het stuur gaan zitten en sindsdien rijd ik weer auto.

Ik ben er echt ten volle van overtuigd, dat zowel de zenuwpijn als het autorijden, voor een heel groot deel te danken zijn aan de 8 behandelingen van Mieke. Ik ben dan ook super blij en kan het iedereen aanraden.

Leny

Waarom ?
  • We doen waar we goed in zijn.
  • Altijd up-to-date in ons vakgebied.
  • Expert op het gebied van complexere klachten.

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.

LIJV is er voor jou
Hallo 👋 Hoe kunnen wij jou helpen?