Gebroken hand

Handtherapie Paul

Het is een voorrecht om het ‘handenvak‘ te mogen beoefenen. Dagelijks worden we geraakt door de verhalen die mensen met ons delen. Mensen leggen hun handen letterlijk en figuurlijk in onze handen. En die handen zijn zo onmisbaar. Handen maken, handen werken, handen zorgen, handen hebben lief, handen verwonderen, handen ontdekken; onze handen helpen ons te kunnen doen wat ons een gelukkig mens maakt.

Paul, een inspirerend mens

We delen graag het verhaal van Paul met je. Paul is een bevlogen 81-jarige postbode wiens leven ineens even op z’n kop kwam te staan na een ongelukkige val tijdens het rondbrengen van de post. Een inspirerend mens, die we erg graag hielpen zijn linkerhand weer te gebruiken. Gelukkig speelt leeftijd lang niet altijd een rol bij het herstel van het bewegingsapparaat. Paul brengt de post weer rond als normaal, wij zijn trots Paul!

Ongelukkige val

“Ik ben Paul en mijn leeftijd is 81 jaar. Na mijn pensionering ben ik actief gebleven door de krant te bezorgen en na ruim 10 jaar heb ik de overstap gemaakt naar de post. Momenteel werk ik als postbezorger bij PostNL. Ik doe dit werk met veel plezier. Fysiek vaar ik er wel bij: ik fiets en bezorg post en kleine postpakketten in een op mijn verzoek kleine wijk.

Tot die ongelukkige dag eind december vorig jaar. Ik struikelde over een laag betonnen randje. Automatisch strekte ik mijn armen naar voren om mijn hoofd te beschermen en kwam met een klap op mijn hand terecht. Geschrokken keek ik naar de laatste 3 vingers van mijn linkerhand. Die lagen er wel heel raar bij! Zo had ik ze nog nooit gezien!”

Handoperatie

“In het ziekenhuis werd mijn hand in het gips gezet en de dag erna werden de vervormde botten van mijn hand geopereerd en met metalen pinnen in de juiste stand gezet en ingegipst. Mijn handchirurge, dr. van der Heijden, had superwerk verricht! Ik ben haar nog steeds veel dank verschuldigd!”

Handtherapie

“Na de operatie werden er meteen handtherapeutische sessies afgesproken. Die waren wel hard nodig want ik kon mijn vingers nauwelijks bewegen en mijn hand bleef erg dik. Mijn gevorderde leeftijd riep wel de vraag op, of en hoe ik mijn linkerhand weer zou kunnen gebruiken! De soms pijnlijke oefeningen in de wekelijkse therapiebijeenkomsten deed ik heel trouw en consequent na als ik weer thuis was. Bijna obsessief, moet ik zeggen, want ik wilde zo snel mogelijk mijn werk bij de post weer hervatten.

Na bijna 30 keer handtherapie te hebben gehad in Den Bosch en in Boxtel, begon ik in mei met werktherapie. En in augustus ben ik als postbezorger weer volop actief. Ik vind dat geweldig! Het herstel van mijn hand verliep bijzonder goed en snel. Ik kan weer alle bewegingen maken.”

Mooi werk

“Veel dank aan alle handtherapeuten van LIJV voor hun voortreffelijk en vooral ook mooie werk om getraumatiseerde handen weer “handvaardig” te maken!”

Waarom ?
  • We doen waar we goed in zijn.
  • Toonaangevend op het gebied van handtherapie.
  • Eigen spalkenwerkplaats en groot assortiment oefenmaterialen en hulpmiddelen.
  • Aangesloten bij HPEC (Hand & Pols Expertise Centrum Den Bosch).
  • Nauwe samenwerking met specialisten in de regio.

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.

LIJV is er voor jou
Hallo 👋 Hoe kunnen wij jou helpen?