Tennis

Blessurepreventie en prestatieverbetering

Als tennisfanaat wil je natuurlijk gewoon lekker (blijven) tennissen. Soms kun je door domme pech een blessure oplopen. Dan is het fijn als je snel door een professional geholpen kunt worden.

L.T.V. Munsel heeft een samenwerkingsverband met LIJV Fysiotherapie & Training. LIJV is er namelijk voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. We kijken verder dan de fysieke (sport)klacht. Naast blessurepreventie helpen we tennissers te werken aan een sterk en fit lichaam zodat ze álles uit hun lijf kunnen halen. Met deskundigen in elk specialisme kijken we breed naar hun gezondheid, vitaliteit en leefstijl.

Sportspecifieke training

We trainingen en begeleiden individuele tennissers  zodat ze het maximale uit hun lijf kunnen halen. Op basis van individuele doelen trainen we op kracht, snelheid en flexibiliteit. Omdat onze experts zelf ook te vinden zijn op gravel of kunstgras weten ze precies waarom jij met passie over je sport praat.

Blessurepreventie

Om blessures te voorkomen is een juiste warming up essentieel. En die hoeft helemaal niet lang te duren. De ideale warming up duurt maximaal 15 minuten. Er zijn vele manieren om een warming up te doen. Bij LIJV hanteren we de RAMP-methode; Raise, Activate, Mobilise en Potentiate. In 4 fasen werk je snel toe naar een goede fysieke en mentale voorbereiding. Bekijk de inspiratievideo’s voor een goede warming-up, het inslaan met de bal en cooling down.

Jouw LIJV-expert
Lars Smit

Lars Smit

Expert tennis

Lars Smit

Expert tennis
Sam van Dijck

Sam van Dijck

Expert tennis

Sam van Dijck

Expert tennis
Mieke van der Steen

Mieke van der Steen

Expert tennis

Mieke van der Steen

Expert tennis
Waarom ?
  • We weten waarom tennis zo belangrijk voor je is, de liefde voor de sport zit in ons DNA
  • We hebben korte lijnen met jouw tennistrainer
  • Veel oog voor (tennis)blessures
  • Je kunt bij ons terecht voor álle klachten aan je bewegingsapparaat
Meerdere behandellocaties

Boxtel
Molenpad 7b
5281 JV Boxtel

Den Bosch
Per 28-02-22, tijdelijk:
Jacob van Maerlantstraat 100
5216 JM Den Bosch

Chopinstraat 18, Den Bosch wordt verbouwd

Bij LIJV helpen we je álles uit je lijf te halen. En wij zijn er voor jou als je even niet kunt doen wat je wel graag wilt. Dat doen we door je met kennis van jouw lichaam te behandelen, trainen en coachen. Zo kom je weer lekker in je vel of blijf je lekker in je vel zitten.

LIJV is er voor jou
Hallo 👋 Hoe kunnen wij jou helpen?