‘Druk op het werk’ Mentale wendbaarheid

Strukton Rail

Medewerkers die lekker in hun vel zitten, dat is belangrijk voor Strukton. Jaarlijks organiseert Strukton daarom een ‘Winterschool’ (voor 1.400 medewerkers) waarin Gezond & Vitaliteit centraal staan. Een doelstelling is het creëren van bewustwording en zelfreflectie op het gebied van gezond werken zodat (fysieke) klachten  worden voorkomen.

Mentale wendbaarheid bij werken aan het spoor

In deze editie wilde Strukton verdieping geven aan het thema Fysieke belasting uit voorgaande winterscholen. We zoomden daarom in op de mentale aspecten binnen het fysiek belastende werk. Tijdens de dagelijkse werkzaamheden aan het spoor heb je te maken met legio belangen op het gebied van tijd, veiligheid en duurzaamheid. Van overheid en spoorbeheerder tot treinreizigers en overige deelnemers aan het verkeer. Iedere dag ervaren Strukton medewerkers stressvolle situaties, hoe ga je daar nou mee om?

Het thema ‘mentale wendbaarheid’ was best spannend. “We werken toch in een cultuur van mouwen opstropen en niet zeuren.”

Friso Luimes, Manager Opleidingen en Certificering bij Strukton.

Wat Strukton met de training wil bereiken

Wat kunnen we anders doen om het werk minder belastend te maken? Het doel van de training is dat medewerkers zich bewust worden van welke (fysieke) gevolgen de mentale belasting van het werk kan hebben. In een cultuur van ‘mouwen opstropen en niet zeuren’ zijn bewustwording van het thema en een praktische benadering belangrijk. Zodat klachten kunnen worden voorkomen en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers wordt bevorderd.

Bewustwording van gedrag op de werkplek

In een interactief programma gingen medewerkers aan de slag met het thema mentale wendbaarheid. Met herkenbare praktijksituaties als uitgangspunt (hoe ga je om met gesloten spoorbomen en toeterende automobilisten aan je linker hand en het ‘spoorboekje’ in je rechterhand) en praktische handvatten als oplossing, bleef dit thema verre van zweverig.

“Medewerkers geven gemiddeld een 7,9 voor de inhoud en de trainers en co-trainers krijgen gemiddeld een 8,2.”

Harriët van den Hoek, Manager Personeel & Organisatie bij Strukton.

Wat de training heeft opgeleverd

De deelnemers waardeerden de Winterschool met goede cijfers. Na afloop van iedere training hebben we een evaluatie uitgevoerd. En daarin geeft 70% aan dat ze na de training effectiever om kunnen gaan met stress. Gemiddeld geven de deelnemers een 7,9 voor de inhoud en de trainers en co-trainers een 8,2.

Trainer/coach & expert Fysieke Belasting

Remco van der Graaf

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.