Grip op werkdruk

Coöperatie VGZ

VGZ werkt al jaren aan een vitale en inspirerende werkomgeving voor haar medewerkers. In Arnhem staat bijvoorbeeld sinds 2020 het gezondste kantoorgebouw van Nederland. Ingericht op basis van activiteitgerelateerd werken. Bij VGZ zijn er geen werkplekken, maar plekken die werken. Het helpt medewerkers op een gezondere manier hun werk te doen en de balans tussen privé en werk te bewaken. En met de VGZ Way Of Working; een manier van werken die ervoor zorgt dat medewerkers structuur en duidelijkheid hebben, streeft VGZ naar bevlogen en betrokken medewerkers die met plezier werken aan een gezonder Nederland.

Aandacht voor werkdruk

In de ambitie om een vitale en inspirerende werkomgeving te zijn en te blijven is ‘werkdruk’ een relevant aandachtsgebied. In samenwerking met LIJV ontwikkelde VGZ in 2021 het programma ‘Grip op werkdruk’. Met de plenaire inspiratiesessie werden maar liefst 438 medewerkers bereikt. Vervolgens volgden 205 medewerkers nog een de ‘aan de slag’ training. Dat is een deelname percentage van 47%!

95% van de deelnemers zegt meer inzicht te hebben.

96% zegt gemotiveerd te zijn om effectiever om te gaan met drukte.

Evaluatie programma Grip op werkdruk.

Wat het programma heeft opgeleverd

De evaluatie van het programma Grip op werkdruk toont mooie cijfers. Na 22 trainingen geeft 95% van de deelnemers aan meer inzicht te hebben. En 96% zegt gemotiveerd te zijn om effectiever om te gaan met drukte. Concrete voorbeelden die hierbij genoemd worden zijn bijvoorbeeld: het nemen van quality breaks (kortdurend activeren van het fysiologisch herstelsysteem), beter herstellen door het opladen van de batterij buiten het werk en het minder druk maken om zaken die buiten je invloed liggen.

Waardering

In de evaluatie wordt ook gevraagd naar de ervaring van de deelnemers met trainers en trainingen. We zijn trots op de waardering die gegeven wordt aan de trainers en trainingen van LIJV. De trainers worden gemiddeld gewaardeerd met een 8,8. En de trainingen met een 8,5.

Trainer/coach & expert Mentale Belasting

Paul van Haaren

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.