Strukton Rail: ‘Op het goede spoor’

Vitaliteit en re-integratie

Bij Strukton Rail zijn de medewerkers het kostbaarste bezit en daarom maakt men er serieus werk van vitaliteitsbeleid. Dat uit zich in een concrete doelstelling als: ‘in 2023 hoeft geen Strukton-medewerker meer te bukken voor werk aan het spoor’. In de publicatie ‘Op het goede spoor’ beschrijft Strukton Rail zijn visie op vitaliteit en kunnen medewerkers lezen over alle hulpmiddelen die de organisatie beschikbaar stelt. Remco van der Graaf, trainer/coach en Expert Fysieke Belasting bij LIJV, werd geïnterviewd voor dit boekje. Lees het interview hier:

Elk jaar weer beter

‘Specialist in fysieke belasting en leefstijl – dat is LIJV (tot voor kort Ergo Optima). Met zes trainers en vijftig fysiotherapiepraktijken helpen we mee om Strukton Rail gezond, veilig en bewust te maken. En daar zijn we erg trots op.

Tijdens de winterschool trainen we zo’n 1.300 mensen, tot iedereen een persoonlijk actieplan heeft. In 2016 was het thema fysieke belasting. Het jaar daarop stond in het teken van slaap en voeding. Afgelopen jaar was de leefstijl aan de beurt, en dit jaar kijken we aan de hand van fysieke belasting naar je gedrag: hoe ga je daadwerkelijk gezonder om met je werksituatie.

Met onze re-integratiebegeleiding krijgen we veel mensen die thuis zitten weer aan de bak. Of beter: we geven ze hun leven weer terug. Geloof me, zo is het vaak echt. En we bieden ook toolboxen: op maat gemaakte oplossingen, bijvoorbeeld voor mensen die hoog of juist laag bij de grond werken. We klimmen of kruipen met ze mee, filmen alles, en maken zo unieke trainingen. Onze bijdrage aan Strukton Rail is zeer positief. Medewerkers geven ons een 8,5 en ruim 90 procent gaat na onze programma’s zelf aan de slag met zijn of haar leefstijl. Gezonde cijfers, voor een gezond Strukton Rail.’

Remco van der Graaf – LIJV

Bron: ‘Op het goede spoor’ – Strukton Rail

Wil je meer weten over vitaliteit en re-integratie? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Onze expert Fysieke Belasting

Remco van der Graaf

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.