Summer school

5 aantrekkelijke trainingen met een speciaal zomertarief

Investeer deze zomer in de gezondheid van je werknemers en werk preventief aan verzuim. LIJV Summer School biedt 5 aantrekkelijke zomertrainingen aan die werknemers mentaal en fysiek fit houden! Hieronder staat beschreven wat je van de training(en) kunt verwachten. Schrijf je nu in! De groepsgrootte van een training is minimaal 4 en maximaal 10 personen. Liever een incompany-training? Neem dan ook contact met ons op, we denken graag met je mee!

Stress verminderen

Van stress naar flow

Woensdag 7 augustus, 09:00-12:00 uur

Iedereen heeft stress. Is dat erg? Niet als het gezonde stress is. Stress zorgt ervoor dat we alert zijn. Het helpt ons te focussen. Stress wordt ongezond als we blijven hangen in de ‘opperste staat van paraatheid’. Daardoor kunnen allerlei klachten ontstaan.

Weer in balans

Ongezonde stress ontstaat doordat je draaglast groter is dan je draagkracht. Je raakt uit balans. In deze training helpen we je medewerkers die deze onbalans ervaren om weer in balans te komen. Zodat ze weer lekker en productief kunnen werken. En ook thuis weer gezellig zijn.

Hoe doen we dat?

Duurzame gedragsverandering dat is waar wij voor gaan. Wat werkt: inzicht geven in persoonlijke stressbronnen. En wat die betekenen voor het functioneren. Oefenen met stressreductietechnieken. En leren hoe deze in het dagelijkse (werk)leven toe te passen. Er wordt ook aandacht besteed aan het voorkomen van stress.

Mindful werken

Mindful de zomer in

Dinsdag 23 juli, 13:00-16:00 uur

Je organisatie is volop in beweging. Er verandert veel, zowel intern als extern. De zekerheden en verwachtingen van gisteren zijn vandaag alweer achterhaald. Dat kan bij medewerkers zorgen voor onrust ‘in het hoofd’.

Mindful aan het werk

Zowel op het werk als thuis zijn onze gedachten vaak bezig met de toekomst. “Ik moet die vergadering van vanmiddag nog voorbereiden”, “Awww, dat rapport moet morgen ècht af”.

Tijdens de training ‘Mindful de zomer in’ leren je medewerkers om hun aandacht aan het nu te geven. Wanneer je met aandacht in het hier en nu leeft/werkt, voel je je niet alleen mentaal fitter. Het is welbekend dat stress vaak ook fysieke gevolgen heeft.

Hoe doen we dat?

Je medewerkers maken kennis met de basistechnieken van Mindfulness. Hoe het trainen van aandacht hen helpt om meer focus te krijgen, minder te piekeren, betere keuzes te maken en betere oplossingen te vinden.

Beter slapen

Beter slapen bij korte nachten

Vrijdag 2 augustus, 09:00-12:00 uur

Heeft iemand in je team al een tijdje een kort lontje? Moeite met concentreren? Komt er weinig uit zijn handen? Grote kans dat jouw medewerker niet goed slaapt. Dat kan zijn omdat hij te kort slaapt en/of omdat de kwaliteit van zijn slaap onvoldoende is.

Uitgerust aan de dag beginnen

Slapen. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het lang niet altijd. We begrijpen steeds meer van slaap. En het effect van slaap op fysiek en mentaal herstel. Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers slaaptraining aan. Want medewerkers die goed slapen, voelen zich beter. Ze hebben meer energie, zijn mentaal fit en presteren beter.

Hoe doen we dat?

Wij bij LIJV zijn slaapexperts. Onze gecertificeerde slaaptrainers zijn opgeleid aan de Sleepschool in Londen. Deze kennis, in combinatie met Acceptance & Commitment Therapy (ACT), zorgt voor slaaptrainingen met een uitgeslapen resultaat.

Gezond beeldschermwerk

Gezond beeldschermwerk

Woensdag 21 augustus, 13:30-16:30 uur

Zitten je medewerkers, druk als ze zijn, erg lang achter hun beeldscherm? Zonder pauze en zich nauwelijks bewust van hoe ze zitten? Dan liggen fysieke klachten op de loer. LIJV leert je medewerkers de gezondheidsrisico’s van werken met de computer herkennen, beperken en voorkomen.

Voorkom verzuim

Met onze training Gezond Beeldschermwerk geven we jouw medewerkers inzicht in gezond (werk)gedrag en praktische handvatten om dit zelf toe te passen. Dat betekent minder kans op klachten en/of verzuim dat je handenvol geld kost.

Hoe doen we dat?

De aanpak van LIJV richt zich op groei van binnenuit. Naast voorlichting en instructie over gezond beeldschermwerk, geven we je medewerkers inzicht in hun eigen (werk)gedrag en bieden we ze de kans daarvan te leren. Met de praktische tips en tools die de medewerkers tijdens het programma krijgen, hebben en houden zij grip op hun gezondheid.

Fysieke belasting

Vrijdag 19 juli, 09:00-12:00 uur

Verzetten je medewerkers fysiek (zwaar) werk? En zijn ze zich hierbij niet altijd bewust van hun manier van werken? Fysieke klachten liggen op de loer. LIJV leert je medewerkers de gezondheidsrisico’s van fysiek (zwaar) werk herkennen, beperken en voorkomen.

Voorkom verzuim

We staan stil bij de verschillende factoren die invloed hebben op de gezondheid én leren we je medewerkers wat gezonde werkhoudingen en -technieken zijn. Dat betekent minder kans op klachten en/of verzuim dat je handenvol geld kost.

Hoe doen we dat?

De aanpak van LIJV richt zich op groei van binnenuit. Naast voorlichting en instructie over lichamelijk gezond werken, geven we je medewerkers inzicht in hun eigen (werk)gedrag om daarvan te leren. Met behulp van een spierspanningsmeter ervaren de deelnemers zelf het effect van werkhoudingen en -technieken op de spierspanning.

Inschrijven Lijv Summer school

Schrijf je in voor een of meerdere Lijv Summer school trainingen en profiteer van het speciale zomertarief van € 185, – (excl. btw) per persoon per training. Vul onderstaand formulier in en geef in het ‘Eventuele opmerkingen’ veld aan om welke training(en) en om hoeveel personen het gaat. Vermeld ook de namen van de deelnemers. Bespreek je liever de mogelijkheden van een incompany-training? Vermeld dat in het formulier en wij nemen contact met je op!

Locatie voor alle Lijv Summer school trainingen: De Kleine Elst 21, Rosmalen

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.