Fysiek fit

Ergocoach

Help je collega’s bij gezond werken

Zitten jouw collega’s, druk als ze zijn, lang achter hun beeldscherm? Nauwelijks bewust van hoe ze zitten? Dan liggen fysieke klachten, aan bijvoorbeeld nek, arm of rug, op de loer. Met de toename van het thuiswerken én een toename van het beeldschermwerk zien we een stijging van de hoeveelheid lichamelijke klachten. Help je collega’s in de dagelijkse praktijk bij gezond werken en volg de LIJV-opleiding tot Ergocoach

Ergocoach training

Een ergocoach kan medewerkers in de dagelijkse praktijk adviseren en motiveren bij gezond werken. Hoe stel je je werkplek in, ook thuis? Hoe en wanneer neem je pauzes? En hoe werkt een een pauzeprogramma. Of welke gerichte hersteloefeningen helpen ter voorkoming van welke klachten.

Daarnaast is communicatie een belangrijk onderdeel van onze ergocoach opleiding. Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap overkomt bij de ander en niet zijn doel voorbij schiet? We gebruiken hierbij technieken die ontleend zijn aan Motivational Interviewing.

Hoe doen we dat?

We geloven in een praktische benadering. In onze trainingen geven we onze deelnemers handvatten om eigen regie te nemen over hun gezondheid. Iedereen is en blijft verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes en gedrag ten aanzien van zijn gezondheid. Deze werkwijze leren we ook de ergocoaches aan.

Met de juiste communicatietools ‘in the pocket’, de opgedane kennis over de werking van schouders en rug, over het ontstaan van klachten én het instellen van de werkplek, hebben de ergocoaches alles in huis om hun rol niet alleen succesvol maar vooral met veel plezier te vervullen.

Online training

De opleiding tot ergocoach bestaat uit twee interactieve groepsgewijze online trainingen van 1 dagdeel en 1 individueel coachgesprek. De groepsgrootte is maximaal 6 deelnemers. Na deelname aan het programma en afronden van de kennistoets ontvangt de deelnemer een certificaat.

Incompany

Je kunt ook kiezen voor een training ‘incompany’. De training vindt plaats bij jou op locatie, zodat iedereen na het programma weer lekker verder kan werken.

Resultaat

Na het volgen van deze ergocoach opleiding heb je kennis en vaardigheden in huis om een effectieve ergocoach te zijn. Je werkt oplossingsgericht en weet draagvlak binnen de organisatie te creëren om gezond te werken.

Jouw LIJV-experts

Onze expert Mentaal Herstel

Paul van Haaren

Onze expert Fysieke Belasting

Merle Heijmans
Waarom ?

In de ergocoach opleiding leren we hoe je jouw collega’s in de dagelijkse praktijk kan ondersteunen en adviseren bij gezond werken.

Meer weten?

Wil je graag wat meer informatie? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.