Mentaal fit

Van stress naar flow

Van ongezonde spanning naar gezonde spanning

Iedereen heeft stress. Is dat erg? Niet als het gezonde stress is. Stress zorgt ervoor dat we alert zijn. Het helpt ons te focussen. Stress wordt ongezond als we blijven hangen in de ‘opperste staat van paraatheid’. Daardoor kunnen allerlei klachten ontstaan.

Weer in balans

Ongezonde stress ontstaat doordat je draaglast groter is dan je draagkracht. Je raakt uit balans. In deze training helpen we je medewerkers die deze onbalans ervaren om weer in balans te komen. Zodat ze weer lekker en productief kunnen werken. En ook thuis weer gezellig zijn.

Hoe doen we dat?

Duurzame gedragsverandering dat is waar wij voor gaan. Wat werkt: inzicht geven in persoonlijke stressbronnen. En wat die betekenen voor het functioneren. Oefenen met stressreductietechnieken. En leren hoe deze in het dagelijkse (werk)leven toe te passen. Er wordt ook aandacht besteed aan het voorkomen van stress.

De training kan op individueel niveau en afdelingsniveau worden gegeven.

Jouw LIJV-expert

Onze expert Mentaal Herstel

Paul van Haaren
Training

Iedere organisatie is uniek en daarom gaan wij voor een training op maat, gebaseerd op jouw wensen en doelen. Een gemiddelde training ‘Van stress naar flow’ ziet er zo uit:

  • Een interactieve workshop van 3 uur (max. 12 deelnemers)
  • Inclusief persoonlijk actieplan
  • Buddy-systeem
Aanvullende modules

Naar behoefte kan de deze training worden aangevuld met individuele coaching.

Waar vindt het programma plaats?
  • De training vindt plaats op jouw locatie.
Waarom ?

LIJV leert je medewerkers, die ongezonde stress ervaren, hoe ze hier beter mee om kunnen gaan en productief kunnen werken zonder dat het ten koste gaat van hun gezondheid.

Van start

We starten altijd met een oriënterend gesprek om jouw hulpvraag en wensen in kaart te brengen.

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op om vrijblijvend een oriënterend gesprek met je te plannen.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.