Fysiek fit

Fysieke belasting

Houd je medewerkers duurzaam inzetbaar

Verzetten je medewerkers fysiek (zwaar) werk? En zijn ze zich hierbij niet altijd bewust van hun manier van werken? Fysieke klachten liggen op de loer. LIJV leert je medewerkers de gezondheidsrisico’s van fysieke belasting herkennen, beperken en voorkomen.

Verzuim voorkomen

Bij fysieke belasting gaat het om de belasting van het houdings- en bewegingsapparaat. Naast voorlichting en instructie over gezonde werkhoudingen en -technieken, staan we stil bij de verschillende factoren die invloed hebben op de gezondheid. We geven we je medewerkers inzicht in hun eigen (werk)gedrag om daarvan te leren. Met behulp van een spierspanningsmeter ervaren de deelnemers zelf het effect van werkhoudingen en -technieken op de spierspanning. Dat betekent minder kans op klachten en/of verzuim dat je handenvol geld kost.

Hoe doen we dat?

Wij geloven dat zelfregie de sleutel is tot duurzaam presteren. Met elkaar oplossingen vinden en zelf verantwoordelijkheid nemen is our way of LIJV. Om een duurzame gedragsverandering te realiseren zodat medewerkers zelf de regie nemen in gezond werken, ontwikkelden wij een totaalaanpak voor fysieke belasting.

Totaalprogramma

In onze totaalaanpak werken we stap voor stap toe naar het beoogde resultaat.

Resultaat

Wij geloven dat onze totaalaanpak de ideale route is naar zelfregie om duurzaam te presteren zodat medewerkers grip houden op hun gezondheid en de kans op fysieke klachten in de werksituatie worden verminderd. Maar geen organisatie is hetzelfde en het kan zijn dat het voor jouw organisatie (voor nu) passender is om te kiezen voor een of enkele onderdelen uit het totaalprogramma. Daarnaast kan de werksituatie vragen om de toevoeging van andere thema’s, zoals slaap of mentale fitheid. Maatwerk is heel normaal voor ons. We maken daarom graag een uniek programma’s naar jullie wens.

Incompany

Je medewerkers hoeven de deur niet uit. De training vindt plaats bij jou op locatie, zodat iedereen na het programma weer lekker verder kan werken.

Jouw LIJV-experts

Onze expert Fysieke Belasting

Lotte van Zuijdam
Waarom ?

LIJV helpt het ziekteverzuim te verlagen door je medewerkers inzicht te geven in hun eigen (werk)gedrag. Na deze training weten ze hoe ze gezondheidsrisico’s van fysiek (zwaar) werk kunnen beperken en klachten kunnen voorkomen.

Van start
We starten altijd met een oriënterend gesprek om jouw hulpvraag en wensen in kaart te brengen.

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op om vrijblijvend een oriënterend gesprek met je te plannen.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.