Fysiek fit

Training Lichamelijk gezond werken

Houd je medewerkers duurzaam inzetbaar

Verzetten je medewerkers fysiek (zwaar) werk? En zijn ze zich hierbij niet altijd bewust van hun manier van werken? Fysieke klachten liggen op de loer. LIJV leert je medewerkers de gezondheidsrisico’s van fysieke belasting herkennen, beperken en voorkomen.

Voorkom verzuim door fysieke belasting

Bij fysieke belasting gaat het om de belasting van het houdings- en bewegingsapparaat. Tijdens het programma staan we stil bij de verschillende factoren die invloed hebben op de gezondheid én leren we je medewerkers wat gezonde werkhoudingen en -technieken zijn. Dat betekent minder kans op klachten en/of verzuim dat je handenvol geld kost.

Hoe doen we dat?

De aanpak van LIJV richt zich op groei van binnenuit. Naast voorlichting en instructie over lichamelijk gezond werken, geven we je medewerkers inzicht in hun eigen (werk)gedrag om daarvan te leren. Met behulp van een spierspanningsmeter ervaren de deelnemers zelf het effect van werkhoudingen en -technieken op de spierspanning.

Met de praktische tips en tools die de medewerkers tijdens het programma krijgen, hebben en houden zij grip op hun gezondheid.

Jouw LIJV-experts

Onze expert Fysieke Belasting

Remco van der Graaf
Training op maat

Iedere organisatie is uniek en daarom gaan wij voor een training op maat, gebaseerd op jouw wensen en doelen. Zo kan een training ‘Lichamelijk gezond werken’ er bijvoorbeeld uit zien:
• Een workshop (max. 12 deelnemers)
• Praktijktraining op de werkvloer
• Een persoonlijk actieplan voor iedere deelnemer

Incompany

Je medewerkers hoeven de deur niet uit. De training vindt plaats bij jou op locatie, zodat iedereen na het programma weer lekker verder kan werken.

Waarom ?

LIJV helpt het ziekteverzuim te verlagen door je medewerkers inzicht te geven in hun eigen (werk)gedrag. Na deze training weten ze hoe ze gezondheidsrisico’s van fysiek (zwaar) werk kunnen beperken en klachten kunnen voorkomen.

Van start
We starten altijd met een oriënterend gesprek om jouw hulpvraag en wensen in kaart te brengen.

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op om vrijblijvend een oriënterend gesprek met je te plannen.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.