Blog: Eat, SLEEP, move, repeat

Blog: Eat, SLEEP, move, repeat

'Sleep is essential for your health' is dit jaar het thema van World Sleep Day op 17 maart. Daaraan is niets gelogen, want slaap is inderdaad essentieel voor je gezondheid! Het is nét zo belangrijk als gezond eten of voldoende bewegen. Terwijl jij lekker slaapt, zijn je lichaam en je brein flink aan het werk. Cellen worden gerepareerd, en ervaringen en emoties worden in je bovenkamer geordend zodat er de volgende dag weer balans is in je lijf en ruimte in je hoofd. Lees er alles over in deze blog van Irma Leijten, slaapexpert bij LIJV.

15 maart 2023

Lekker in je vel kalender 2023

Wil je komend jaar blijven meebewegen in de dynamiek van deze tijd vol veranderingen, bruisen van energie en lekker in je vel zitten? Dan is het zaak fysiek, mentaal, emotioneel en zingevend in balans te zijn. De LIJV Lekker in je vel kalender helpt je geen thema te vergeten en goed voor jezelf te zorgen. Download de LIJV Lekker in je vel kalender op posterformaat.

20 december 2022

Blog: Waarom zou je tijd maken voor een powernap?

Tijdens een powernap ontspant niet alleen je lichaam. Ook je hersenen komen tot rust omdat je jezelf de tijd gunt om even te ontspannen, niet na te hoeven denken. Je laadt je fysieke en vooral je mentale vermogen op. Dat heeft een positieve invloed op je creativiteit, je stemming en je concentratievermogen, na je powernap. Lees alles over de powernap in deze blog van Irma Leijten, slaapexpert bij LIJV.

28 september 2022

Blog: Optimaal presteren, ook als de werkdruk hoog is?

Je kunt druk zijn of je druk maken. Druk zijn is niet per se verkeerd. Je druk maken tot een bepaalde hoogte ook niet. Maar als je jezelf te veel of vaak té druk maakt, liggen klachten op de loer. Hoe houd je stress binnen de perken en blijf je een burn-out voor? Wat kun je doen om jezelf of je personeel met plezier te laten werken en goed te laten presteren, ondanks een hoge werkdruk? Lees in deze blog de tips en adviezen van Paul van Haaren, Expert Mentale Fitheid

7 juni 2022

Blog: Het geheim van beter presterende hybride teams

Het lijkt een paradox; hybride werken is omarmt door het overgrote deel van de medewerkers. Uit onderzoek van TNO blijkt dat 8 op de 10 (deels) thuis wil blijven werken. Aan de andere kant geven óók veel medewerkers aan de echte verbinding te missen. En dat is niet zo vreemd. Mensen zijn biologische wezens. Wij ontmoeten graag andere mensen. En elkaar ontmoeten doen we nu minder vaak, en anders. Dit heeft invloed op je team. Sterker nog; dit heeft invloed op de prestaties van je team. In deze blog vertelt Paul van Haaren, Expert Mentale Fitheid, er meer over...

20 april 2022

LIJV podcast – En ze werkten nog lang hybride en gelukkig

Thuiswerken omdat het ‘moet’ is veranderd in thuiswerken omdat het kan en omdat we het willen. In deze podcast gaat Maino Remmers in gesprek met Paul van Haaren, expert mentale fitheid bij LIJV én young professionals van LIJV, Pleun Fleurkens en Marlou Drummen; Zij praten over: beloningsstofjes, wat is fijn en juist niet fijn aan thuiswerken, millenials, generatie x...In deze podcast krijg je antwoord op de vraag: hoe zorg je er als leidinggevende voor dat je medewerkers (en in het bijzonder de millennials in de organisatie) nog lang gelukkig en hybride en kunnen werken?

14 maart 2022

Lekker in je vel kalender

Wil je komend jaar blijven meebewegen in de dynamiek van deze tijd vol veranderingen, bruisen van energie en lekker in je vel zitten? Dan is het zaak fysiek, mentaal, emotioneel en zingevend in balans te zijn. De LIJV Lekker in je vel kalender helpt je geen thema te vergeten en goed voor jezelf te zorgen. Download de LIJV Lekker in je vel kalender op posterformaat.

21 december 2021

Blog: Lekker werken in een hybride werkomgeving

We leven in een snel veranderende wereld. Hoewel het devies nu weer zoveel mogelijk thuiswerken is, zijn we onderweg naar de volgende verandering; hybride werken. Hoe houd je je team energiek en inzetbaar in een veranderende omgeving? Lees de blog van Paul van Haaren: Lekker werken in een hybride werkomgeving. Inclusief 5 praktische tips!.

8 december 2021

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.