LIJV podcast – Over fysieke belasting

LIJV podcast – Over fysieke belasting

Uit onderzoek van TNO blijkt dat maar liefst een derde van het ziekteverzuim komt door fysieke overbelasting. Te hoge, maar ook te lage fysieke belasting, kan leiden tot klachten van spieren, banden en/of gewrichten of erger nog tot verzuim. Genoeg redenen om te proberen dit te voorkomen. Maar hoe dat je dat? Daar hebben we het over in deze podcast. En die komt deze keer niet uit de studio, maar van buiten. Van Busser Buiten om precies te zijn. Merle Heijmans en Lotte Van Zuijdam, Experts Fysieke Belasting bij LIJV, staan weer eens met de voeten in de klei om advies te geven aan medewerkers bij het aanleggen van tuinen en zwembaden. Nieuwsgierig? Luister dan naar deze podcast!

16 augustus 2023

Blog: Puffend naar de eindstreep

Werken in de bouw vraagt best wat van je lichaam. Het is dan ook een uitdaging dit werk vol te houden tot aan pensioen; je zult goed voor jezelf moeten zorgen. En daar moet je al vroeg in je carrière mee beginnen! Met het ouderdomservaringspak ervaren medewerkers 'aan den lijve' wat er gebeurt met het ouder wordende lichaam en wat de gevolgen zijn voor het werk. Lees alles over fit blijven tot aan je pensioen in deze blog van Lotte van Zuijdam, Expert Fysieke Belasting bij LIJV.

5 juni 2023

Blog: Preventie fysieke belasting levert meer op dan geld

Er is de laatste jaren veel aandacht voor mentale thema’s als werkstress en werkdruk. Dat betekent niet dat we een thema als fysieke arbeidsbelasting uit het oog mogen verliezen. De cijfers liegen er namelijk niet om. Uit cijfers van TNO blijkt dat maar liefst 56% van alle medewerkers het afgelopen jaar lichamelijke klachten had. Lees alles over hoe je lichamelijk klachten door fysieke (over)belasting op het werk kunt voorkomen in deze blog van Remco van der Graaf, expert Fysieke Belasting bij LIJV.

5 april 2023

Blog: Eat, SLEEP, move, repeat

'Sleep is essential for your health' is dit jaar het thema van World Sleep Day op 17 maart. Daaraan is niets gelogen, want slaap is inderdaad essentieel voor je gezondheid! Het is nét zo belangrijk als gezond eten of voldoende bewegen. Terwijl jij lekker slaapt, zijn je lichaam en je brein flink aan het werk. Cellen worden gerepareerd, en ervaringen en emoties worden in je bovenkamer geordend zodat er de volgende dag weer balans is in je lijf en ruimte in je hoofd. Lees er alles over in deze blog van Irma Leijten, slaapexpert bij LIJV.

15 maart 2023

Lekker in je vel kalender 2023

Wil je komend jaar blijven meebewegen in de dynamiek van deze tijd vol veranderingen, bruisen van energie en lekker in je vel zitten? Dan is het zaak fysiek, mentaal, emotioneel en zingevend in balans te zijn. De LIJV Lekker in je vel kalender helpt je geen thema te vergeten en goed voor jezelf te zorgen. Download de LIJV Lekker in je vel kalender op posterformaat.

20 december 2022

Blog: Waarom zou je tijd maken voor een powernap?

Tijdens een powernap ontspant niet alleen je lichaam. Ook je hersenen komen tot rust omdat je jezelf de tijd gunt om even te ontspannen, niet na te hoeven denken. Je laadt je fysieke en vooral je mentale vermogen op. Dat heeft een positieve invloed op je creativiteit, je stemming en je concentratievermogen, na je powernap. Lees alles over de powernap in deze blog van Irma Leijten, slaapexpert bij LIJV.

28 september 2022

Blog: Optimaal presteren, ook als de werkdruk hoog is?

Je kunt druk zijn of je druk maken. Druk zijn is niet per se verkeerd. Je druk maken tot een bepaalde hoogte ook niet. Maar als je jezelf te veel of vaak té druk maakt, liggen klachten op de loer. Hoe houd je stress binnen de perken en blijf je een burn-out voor? Wat kun je doen om jezelf of je personeel met plezier te laten werken en goed te laten presteren, ondanks een hoge werkdruk? Lees in deze blog de tips en adviezen van Paul van Haaren, Expert Mentale Fitheid

7 juni 2022

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.