Gezond thuiswerken

Mentale en fysieke overbelasting voorkomen

Vitaal thuiswerken

Thuiswerken heeft voordelen én uitdagingen. Voor zowel de medewerker, de leidinggevende, als voor de organisatie als geheel. Dat vraagt om écht thuiswerkbeleid; om lichamelijke klachten te voorkomen, balans te brengen in werk en privé, mentale overbelasting vroeg te herkennen en effectief leiding te geven op afstand. Je wilt gezonde, fitte en betrokken medewerkers die duurzaam presteren. Je medewerkers vragen om aandacht, ruimte en vertrouwen. Lijv traint en coacht medewerkers in gezond  thuiswerken én leidinggevenden in hoe effectief leiding te geven op afstand. Zo helpen we je prestaties duurzaam te verbeteren en verzuim te voorkomen.

Mentaal fit met

Effectief 'aan' staan

Hoe kun je als organisatie de mentale uitdagingen het hoofd bieden? Medewerkers lopen bijvoorbeeld het risico continu ‘aan te staan’. In de Training Werk en privé in balans leren we hoe daar mee om te gaan. Als leidinggevende heb je nu minder grip en zicht. Leidinggeven ‘op afstand’ vraagt andere vaardigheden. Het begint met de juiste vragen te stellen. En doorvragen. In het Webinar Wat doet thuiswerken met je gaan we daar dieper op in. Wil je meer weten over onze mentaal fit trainingen voor gezond thuiswerken, of oplossingen op maat, voor bijvoorbeeld leidinggevenden, neem dan contact op met Paul van Haaren.

Gezonde thuiswerkplek met

Ergonomisch werken

LIJV is gaat voor een  lekker werkend Nederland. En nu we veel thuiswerken is het nog belangrijker om aandacht te geven aan de werkplek, werkhouding en werkstijl. Voor je het weet heb jij of je medewerker, rug-, nek- of andere lichamelijke klachten. En dan ligt uitval op de loer. Om ervoor te zorgen dat je op een juiste manier thuis aan de slag gaat, ook zonder instelbare werkplek, hebben we oplossingen voor thuis. Zoals bijvoorbeeld het Werkplekonderzoek en -training online, waarbij onze arbeidsfysiotherapeut via een online gesprek, inzicht geeft hoe je gezond kan thuiswerken. En mocht het nodig zijn dan komt onze bedrijfsfysiotherapeut ook gewoon bij je thuis!

Werkplekonderzoek online
Bekijk de video

Werkplekonderzoek en Training Online

Werkplekadvies in een videoconsult
In een werkplekonderzoek en training online maakt de bedrijfsfysiotherapeut van LIJV (via een videoconsult) een uitgebreide analyse van de thuiswerkplek, werkhouding en werkstijl. Zodat jij of je medewerker op een gezonde manier werkt, ook als je thuis aan de slag gaat.
Bedrijfsfysiotherapie thuis
Bekijk de video

Bedrijfsfysiotherapie aan huis

Thuiswerken zonder klachten
Werk jij vanuit huis? En heb je rugklachten, nekklachten of andere lichamelijke problemen, of wil je klachten voorkomen? Onze bedrijfsfysiotherapeuten komen gewoon bij jou thuis. Een vroegtijdige signalering van lichamelijke klachten voorkomt ziekteverzuim en zorgt voor een spoedig herstel.
Meer informatie

Training Ergocoach Online

Help je collega’s bij gezond werken
Een ergocoach kan medewerkers in de dagelijkse praktijk ondersteunen en adviseren bij gezond (thuis)werken. Hoe stel je je werkplek in, ook thuis? Hoe en wanneer neem je pauzes? Maar ook hoe zorg je als ergocoach ervoor dat jouw boodschap niet zijn doel voorbij schiet?

blog

Expert aan het woord

  • Blog: Het leed dat de overgang heet

    Je hebt een leuke baan, de kids zijn goed terecht gekomen en je zelfbeeld is in de loop der jaren aardig bijgetrokken. Je gelooft bijna dat echte schoonheid van binnen zit en dat wijsheid met de jaren komt. Ach, je doet het nog niet zo slecht. Maar dan… nét als je denkt dat je alles best goed voor elkaar hebt, overvalt het je. Het leed dat de overgang heet! Plotselinge opvliegers gepaard met een golf van transpiratievocht, moe, somber, prikkelbaar, angstig. En alles wordt nog eens een graadje erger omdat je minder goed slaapt, ineens. Lees er alles over in deze blog van Irma Leijten, slaapexpert bij LIJV.

Maak kennis met

Hoe kunnen we jouw organisatie helpen?

Fysiek en mentaal fit, slaap in relatie tot werk en persoonlijk leiderschap, daar weten we alles van. Dagelijkse en complexe uitdagingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid brengen wij terug tot inspirerende eenvoud. Dit doen we met ons team van trainers en coaches verspreid over heel Nederland.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.