Fysiek fit
Individueel
Online

Werkplekonderzoek & -training Online

Lekker gezond werken, ook thuis

Werken je medewerkers ook thuis? En zitten ze dan, druk als ze zijn, lang achter hun beeldscherm? Ook als je thuis aan het werk bent is het belangrijk om goed op je werkhouding te letten. Voor je het weet heb je rug-, nek- of andere lichamelijke klachten. Om ervoor te zorgen dat je medewerkers op een juiste manier thuis aan de slag gaan, ook zonder instelbare werkplek, is er het Werkplekonderzoek en training Online.

Gezond thuiswerken

Op een verantwoorde manier werken is echt geen hogere wiskunde. Maar makkelijker gezegd dan gedaan. Onze arbeidsfysiotherapeut geeft je medewerker, via een online gesprek, inzicht in hoe je op een makkelijke manier gezond kunt werken. Zonder poespas.

Hoe doen we dat?

De arbeidsfysiotherapeut van LIJV maakt via een videoconsult een analyse van de klachten, de (thuis)werkplek, de werkhouding en het herstelgedrag. En geeft je medewerker praktische werkplek- en werkhoudingsadviezen. Eventueel aangevuld met gerichte hersteloefeningen. Jij en eventueel je medewerker ontvangen een rapportage met concreet advies.

Wat komt er tijdens een werplekonderzoek aan bod
  • Werktaken: variëren in fysieke en mentale taken;
  • Werktijden: pauzegedrag, werk – privé combineren en invulling van pauzes;
  • Werkdruk: prikkels, uitdaging en stress;
  • Werkplek: (bureau)stoel, (bureau)tafel, toetsenbord, muis, beeldscherm, laptop en evt. verdere aanvullingen;
  • Het instellen van de thuiswerkplek;
  • Werkwijze: houding, afwisseling en gebruik werkplek;
  • Inzicht in het ontstaan van klachten en herstel van klachten;
  • Preventie van werkgerelateerde (CANS)klachten;
  • Herstel en gerichte oefeningen;
  • Eventueel ontvangen jij en je medewerkers een rapportage met daarin nogmaals het concrete advies.
Jouw LIJV-experts

Onze expert Fysieke Belasting

Remco van der Graaf
Resultaat

Je medewerker heeft praktische handvatten om op een gezonde manier te werken en weet hoe hij/zij zelf de werkplek (ergonomisch) goed instelt.

Waarom ?

In een Werkplekonderzoek en training online maakt de bedrijfsfysiotherapeut van LIJV (via een videoconsult) een uitgebreide analyse van de (thuis)werkplek, werkhouding en werkstijl. Zodat jij of je medewerker op een gezonde manier werkt, ook als je thuis aan de slag gaat.

Meer weten?

Wil je graag wat meer informatie? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.