Interview: Romany Vos, Management Assistant en Rabo Vitality Booster

Romany Vos en haar collega’s werken sinds maart vorig jaar vanuit huis. Overleggen heeft ze via Teams of zoals dit interview, telefonisch. Romany is Management Assistant op de afdeling CLR Risk Analytics. De doelstelling van deze afdeling is het tijdig leveren van juist geïmplementeerde modellen voor de bank, die gebruikt kunnen worden door verschillende bedrijfsonderdelen en hen helpen om juiste besluiten te kunnen nemen. In dit internationale team van ongeveer 350 medewerkers, voelt zij zich als een vis in het water.

Naast Management Assistant is zij Rabo Vitality Booster en leidt ze de Risk Analytics Vitality groep waarbij 10 enthousiaste collega’s aangesloten zijn. Dit doet ze samen met haar collega Martin Slöetjes. Juist in deze tijd, waarbij thuiswerken de nieuwe norm is, is het belangrijk om oog te hebben en te houden voor de vitaliteit van medewerkers.

Door het vele thuiswerken kun je je sociaal geïsoleerd voelen. Ook Romany mist soms het sociale contact dat je op kantoor hebt. “Over het algemeen bevalt het thuiswerken goed. Toch zijn er momenten waarop ik de gezelligheid van collega’s mis en niet te vergeten de heerlijke lunch waarvoor ik regelmatig van locatie Leidseveer naar de Croeselaan ging”.

Verbinding houden

Om het gevoel van verbinding te stimuleren, organiseren Romany en de Vitality Booster groep verschillende sociale activiteiten. Zo hebben collega’s van Risk Analytics recent een vragenlijst gehad met persoonlijke vragen over hobby’s en interesses. Door een heus algoritme worden collega’s met de meeste overeenkomsten, met elkaar verbonden. Binnenkort ‘meeten’ deze twee personen elkaar via Teams. Een soort van blind date. “Best spannend dus”, vertelt Romany. Ook een online kooksessie door een collega met Italiaanse roots en een online schaaktoernooi stonden al eens op het programma.

Gezond thuiswerken

Zolang de overheid aandringt op zoveel mogelijk thuiswerken, stimuleert Rabobank dat ook. Rabobank vindt het wel belangrijk dat je op een ergonomisch verantwoorde manier, lekker thuis kunt werken. Rabobank biedt medewerkers dan ook de mogelijkheid om de noodzakelijke thuiswerkfaciliteiten te bestellen, zoals een bureau, bureaustoel of beeldscherm. Ook Romany heeft materialen aangeschaft om haar werkplek ergonomisch te verbeteren. “Vorige maand is mijn nieuwe bureau en stoel geleverd. Het was even wachten vanwege mijn stoel. Die bleek erg populair  en een langere levertijd te hebben vanwege de hippe kleur. Ook mijn partner werkt bij Rabobank. Een echt bankstel 😉. Wel een kwestie van vooraf even afstemmen dus.”

Gezonde werkstijl

Met alleen ergonomisch meubilair ben je er niet, hoe goed het ook is.  Als je vervolgens 8 uur aaneengesloten, voorover gebogen achter je beeldscherm zit of het meubilair niet goed instelt, kunnen er altijd gezondheidsproblemen ontstaan.

Ergocoach

Om collega’s te ondersteunen en te adviseren bij gezond (thuis)werken, volgde Romany via LIJV de opleiding tot ergocoach. “Super interessant! Vooral om meer kennis op te doen over de werking van je lijf, inzicht krijgen in de werking van de wervelkolom… Dit tweede kwartaal willen we ergonomisch werken extra onder de aandacht brengen bij alle collega’s. Op dit moment worden er 6 andere collega’s klaargestoomd om de rol van ergocoach te kunnen vervullen. Ik hoop dat deze groep ergocoaches minstens zo enthousiast gaat inzetten als de Vitality Boosters. Bijvoorbeeld door Q&A inloop uurtjes te organiseren als het om gezond thuiswerken gaat.”

Romany Vos, Rabobank

“Dit tweede kwartaal willen we ergonomisch werken extra onder de aandacht brengen bij alle collega’s. Op dit moment worden er 6 andere collega’s klaargestoomd om de rol van ergocoach te kunnen vervullen. Ik hoop dat deze groep ergocoaches minstens zo enthousiast gaat inzetten als de Vitality Boosters.”

Lees hier meer over onze trainingen, workshops en coachingstrajecten.

Wil je wat meer informatie over bijvoorbeeld onze Mentaal fit oplossingen? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op!

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.