Thuis

Mentale en fysieke overbelasting bij thuiswerken voorkomen

Mentaal fit met

Thuiswerken? Manage je 'Working From Anywhere'

Thuiswerken biedt voordelen en uitdagingen, voor zowel medewerker, leidinggevende als voor de organisatie als geheel. Hoe kun je die uitdagingen zo goed mogelijk het hoofd bieden? Voor de medewerker betekent ‘thuis aan de slag’ bijvoorbeeld een vervaging van de scheiding tussen werk en privé. Je loopt het risico continu ‘aan te staan’. In de Training Werk en privé in balans leren we medewerkers hiermee om te gaan.

Als leidinggevende heb je nu minder grip en zicht. Leidinggeven ‘op afstand’ vraagt andere vaardigheden. Het begint met de juiste vragen te stellen. En doorvragen. Vraag expliciet hoe je je medewerker kan ondersteunen. Daarnaast zijn mensen biologische wezens. De leidinggevende heeft rechtstreeks invloed op het geluksniveau van de medewerker. De aanmaak van het ‘gelukshormoon’ serotonine wordt namelijk beïnvloed door de stijl van leidinggeven. In het Webinar Wat doet thuiswerken met je gaan we daar dieper op in.

Als organisatie kun je op diverse profiteren van thuiswerken. ‘Working From Anywhere’ betekent alleen al dat de fysieke afstand tussen vestigingplaats en de woonplaats van de werknemer minder belangrijk wordt. Er zijn natuurlijk wel uitdagingen. De productiviteit van je medewerker hoeft daarbij een minder grote te zijn dan je misschien zou denken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat thuiswerkers flink productiever zijn. Maar daar zit juist een risico. Wanneer medewerkers continu doorgaan liggen werkstress en burn-outklachten op de loer. Wil je meer weten over onze mentaal fit oplossingen bij thuiswerken, of oplossingen op maat, voor bijvoorbeeld leidinggevenden, neem dan contact op met Paul van Haaren.

Gezonde werkplek met

Lichamelijke klachten voorkomen, ook thuis

LIJV is er voor een lekker werkend Nederland. En nu we (vaker) thuiswerken is het nog belangrijker om aandacht te geven aan de werkplek, werkhouding en werkstijl. Voor je het weet heb jij of je medewerker, rug-, nek- of andere lichamelijke klachten. En dan ligt uitval op de loer. Om ervoor te zorgen dat je op een juiste manier thuis aan de slag gaat, ook zonder instelbare werkplek, is er LIJV Thuis.

oplossingen voor thuis

Specialisten fysieke belasting en ergonomie

Werkplekonderzoek online
Bekijk de video

Werkplekonderzoek en Training Online

Werkplekadvies in een videoconsult
In een werkplekonderzoek en training online maakt de bedrijfsfysiotherapeut van LIJV (via een videoconsult) een uitgebreide analyse van de thuiswerkplek, werkhouding en werkstijl. Zodat jij of je medewerker op een gezonde manier werkt, ook als je thuis aan de slag gaat.
Bedrijfsfysiotherapie thuis
Bekijk de video

Bedrijfsfysiotherapie aan huis

Thuiswerken zonder klachten
Werk jij vanuit huis? En heb je rugklachten, nekklachten of andere lichamelijke problemen, of wil je klachten voorkomen? Onze bedrijfsfysiotherapeuten komen gewoon bij jou thuis. Een vroegtijdige signalering van lichamelijke klachten voorkomt ziekteverzuim en zorgt voor een spoedig herstel.
Meer informatie

Training Ergocoach Online

Help je collega’s bij gezond werken
Een ergocoach kan medewerkers in de dagelijkse praktijk ondersteunen en adviseren bij gezond (thuis)werken. Hoe stel je je werkplek in, ook thuis? Hoe en wanneer neem je pauzes? Maar ook hoe zorg je als ergocoach ervoor dat jouw boodschap niet zijn doel voorbij schiet?

blog

Expert aan het woord

  • Blog
    Mentaal fit
    Thuiswerken

    Blog: Op kantoor thuis; het lijkt wel koorddansen

    Thuiswerken is de nieuwe realiteit, ook voor de trainers van LIJV. Sommigen mensen vinden thuiswerken fantastisch, anderen vinden het afschuwelijk. Paul van Haaren, trainer en coach bij LIJV, zit er een beetje tussenin. In deze blog vertelt Paul er meer over. Daarnaast deelt hij 5 praktische tips om je werk-privé balans beter te organiseren. .

Maak kennis met

Hoe kunnen we jouw organisatie helpen?

Fysiek en mentaal fit, slaap in relatie tot werk en persoonlijk leiderschap, daar weten we alles van. Dagelijkse en complexe uitdagingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid brengen wij terug tot inspirerende eenvoud. Dit doen we met ons team van trainers en coaches verspreid over heel Nederland.

Zitten jouw medewerkers lekker in hun vel? Dan zitten ze beter op hun plek - letterlijk en figuurlijk. Dat uit zich in meer werkplezier, meer motivatie, meer betrokkenheid, betere prestaties en een duurzamere inzetbaarheid.